Iohannis, decis să-l "îngroape" pe Dragnea la DNA

Cristian Blănuţă, 16 septembrie 2014, Ora 11:14

  • print
  • |
iohannis-a-decis-sa-l-ingroape-pe-dragnea-la-dna-43338-1.jpg

Liderul PNL, Klaus Iohannis, a ajuns la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în cazul plângerii făcute de el împotriva Ordonanței de Urgență privind migrația primarilor, relatează B1 TV.

Ajuns la DNA, Iohannis a declarat că a venit să își susțină punctul de vedere.

El a arătat că, potrivit normelor penale în vigoare, asta ar trebui să facă orice persoană care formulează o plângere penală, astfel că prezenţa sa la DNA este normală. Preşedintele PNL a mai spus că va da mai multe detalii după ce va discuta cu procurorii DNA.

Direcţia Naţională Anticorupţie a început urmărirea penală "in rem", pentru abuz în serviciu, în cazul plângerii preşedintelui PNL, Klaus Iohannis, formulată pe numele vicepremierului Liviu Dragnea, pentru iniţierea OUG 55/2014 privind migraţia aleşilor locali.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a depus în 9 septembrie, o plângere penală la Direcţia Naţională Anticorupţie pe numele vicepremierului Liviu Dragnea, pentru iniţierea Ordonanţei de urgenţă 55/2014 care permite migraţia politică a aleşilor locali pentru 45 de zile.

Plângerea penală a fost semnată de Klaus Iohannis, "împotriva numitului Dragnea Liviu Nicolae, sub aspectul infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 132 din Legea nr. 78/2000, rap. la art. 297 Cod penal".

Iohannis reclamă faptul că "au fost aduse vătămări" prin OUG 55/2014 tuturor candidaţilor la alegerile prezidenţiale şi în general interesului public care vizează desfăşurarea alegerilor în condiţii de egalitate de şanse şi de legalitate.

Klaus Iohannis a explicat că plângerea penală este "ultima soluţie pentru a găsi explicaţii" în privinţa acestui act normativ, în condiţiile în care Executivul a refuzat să dea aceste explicaţii.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:47
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou