Ion Niculae, audiat la DIICOT: Este o campanie dementă împotriva mea

Mălina Andrei, 30 ianuarie 2015, Ora 10:49

  • print
  • |
ion-niculae-audiat-la-diicot-este-o-campanie-dementa-impotriva-mea-45387-1.jpg

Omul de afaceri Ioan Niculae s-a prezentat vineri la DIICOT în dosarul Romgaz, în care este urmarit penal alaturi de fostul ministru al Economiei Adriean Videanu, potrivit Agerpres.

"N-am cunoscut-o în viaţa mea pe Alina Bica. I-am văzut pozele în presă după ce a izbucnit acest scandal. Nu am făcut nici o cerere de ridicare a sechestrului pe vreun bun", a declarat Niculae negând că el ar fi acel om de afaceri despre care se vorbeşte într-un comunciat al DNA.

Niculae crede că invocarea numelui său în dosarele Alinei Bica reprezintă "o campanie dementă" împotriva sa. "Niciodată nu mi s-a spus că ar fi un dosar penal deschis pe numele meu într-o asemenea speţă", a spus Niculae.

De asemenea, afaceristul a ţinut să infirme speculaţiile legate de o apropiere a sa de Adriean Videanu. "Pe Adriean Videanu îl cunosc, ca om, de peste 20 de ani, din 1992. Nu am avut relaţii de afaceri", a mai spus Niculae.

Ioan Niculae a fost chemat de procurori în legatura cu efectuarea expertizei în acest dosar.

Initial, omul de afaceri a fost pus sub acuzare de procurorii DIICOT, alaturi de alte 40 de persoane, functionari publici cu functii de conducere din SNGN Romgaz, Ministerul Economiei, Autoritatea Nationala de Reglementare în Domeniul Energiei si reprezentanti ai unei societati comerciale din Bucuresti, pentru savârsirea infractiunilor de complot si subminarea economiei nationale.
Acuzatiile au fost schimbate apoi în sustragere de sub sechestru, instigare la abuz în serviciu si spalare de bani.

Ulterior, procurorii DIICOT au extins urmarirea penala în dosarul Romgaz si l-au pus sub acuzare pe Ioan Niculae pentru ca a înstrainat mai multe bunuri pe care procurorii instituisera sechestru asigurator, ajutat de Domnita Niculae (fosta sotie), Adina Elena Niculae (fiica) si Nicoleta Mariana Toncea (actuala iubita).

Procurorii susțin că persoanele puse sub acuzare au aprobat livrarea de către Romgaz a unor cantități considerabile de gaze naturale către societatea InterAgro, deținută de Ioan Niculae, la prețuri mult diminuate față de cele practicate de Romgaz, cu eludarea reglementărilor legale în materie, precum și menținerea facilităților acordate societății, în condițiile în care înregistra datorii semnificative la plata gazelor furnizate.

Se mai reține că activitatea infracțională a generat imposibilitatea repartizării de către Romgaz a rezervelor necesare pentru realizarea programului național de înmagazinare și creșterea importului de gaze naturale, cu consecința punerii în pericol a Sistemul Energetic Național, ca ramură strategică a economiei naționale și subminării economiei naționale, arată DIICOT.

 

 

 

 

 

EDITORIAL

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi  Liderul PSD, Marcel Ciolacu, e forțat să candideze la alegerile prezidențiale, însă   orice candidat îl va învinge în turul doi, asta pentru că românii se vor mobiliza anti-PSD. Comasarea alegerilor e vitală pentru PNL În ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:35
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou