Judecătorii au decis! 42.000 de euro din conturile lui Viorel Hrebenciuc vor fi confiscați

Mirela Ene, 27 februarie 2023, Ora 11:19

  • print
  • |
judecatorii-au-decis-42-000-de-euro-din-conturile-lui-viorel-hrebenciuc-vor-fi-confiscati-47539-1.jpg

Viorel Hrebenciuc ar putea rămâne fără 42.500 de euro. Curtea de Apel București a decis confiscarea acestei sume din conturile social-democratului și ale soției acestuia. Decizia a fost luată în dosarul cu privire la diferențele nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate în perioada în care a îndeplinit funcții publice, scrie evz.ro.

Viorel Hrebenciuc, fost secretar general al Guvernului și parlamentar PSD, se judecă cu Agenția Națională de Integritate. Potrivit instituției, există diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate în perioada în care a îndeplinit funcții publice.

Săptămâna trecută, Curtea de Apel București a decis să confiște aproximativ 42.500 de euro din conturile lui Viorel Hrebenciu și ale soției sale.

„Respinge excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune ca neîntemeiată. Admite sesizarea dispusă prin Ordonanţa nr.12/14.12.2016 şi dispune confiscarea de la pârâţii Hrebenciuc Viorel şi Hrebenciuc Edit-Letiţia a sumei de 42.511,48 euro. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei, astăzi, 21.02.2023", se arată în minută.

Mai multe probleme cu legea

Agenția Națională de Integritate a anunțat printr-un comunicat, în februarie 2016, faptul că a constatat diferențe nejustificate, în cuantum de aproximativ 42.500 de euro, între averea dobândită și veniturile realizate împreună cu familia. Intervalul în care au existat aceste diferențe este perioada în care Viorel Hrebenciuc a fost deputat în Parlamentul României - Camera Deputaților.

Ulterior, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, solicitând începerea acțiunii de control. Viorel Hrebenciuc a depus, la dosar, punctul său de vedere.

Fostul deputat PSD  a mai avut probleme cu legea. În vara anului trecut a fost eliberat condiționat, după 10 luni de arest. Judecătorii au admis, în aprilie 2022, cererea de contopire a pedepselor din anii 1992 - 1996, formulată de Viorel Hrebenciuc. În cerere se solicita ca fostul deputat PSD să execute cea mai grea dintre cele două condamnări pe care le-a primit în Dosarele Giga Tv și Romsilva. Cea mai mare sentință a fost dată de judecători în dosarul Giga Tv. Viorel Hrebenciuc a fost condamnat la trei ani de închisoare, acuzat că a intervenit pe lângă fosta șefă a CNA, Laura Georgescu, să-i determine pe ceilalți membri ai CNA să revină asupra deciziei de retragere a licenței postului de televiziune Giga TV, ce îi aparținea lui Gheorghe Ștefan, zis „Pinalti", potrivit justmews.ro.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:23
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou