Best Dental

Klaus Iohannis, încă o victorie în bătălia cu ANI

Ziarul Atac, 10 iunie 2015, Ora 14:54

  • print
  • |
klaus-iohannis-inca-o-victorie-in-batalia-cu-ani-46565-1.jpg

Curtea de Apel Alba Iulia a admis, miercuri, contestaţia preşedintelui Klaus Iohannis la raportul ANI privind un conflict de interese în care şeful statului s-ar fi aflat când era primar la Sibiu, legat de un contract cu tipografia Forumului Democrat al Germanilor.

Curtea de Apel Alba Iulia a luat miercuri această decizie, însă aceasta nu este definitivă, ea putând fi contestată de ANI.

În cazul în care va fi contestată, decizia finală o va lua Înalta Curte de Casație și Justiție.

ANI l-a acuzat pe Iohannis, într-un dosar din 2010, când era primar al Sibiului, de conflict de interese, afirmând că edilul a încheiat un contract de prestări servicii între primăria Sibiu și tipografia deținută de Forumul Democrat German. La vremea respectivă, Iohannis era și președinte al acestui partid.

Procesul, care a început în 2013, a fost clasat de Înalta Curte de Casație și Justiție, însa actualul președinte s-a adresat după un an Curții de Apel din Alba Iulia și a cerut anularea raportului întocmit atunci de ANI împotriva sa.

Pe de altă parte, în 21 ianuarie 2015, preşedintele Klaus Iohannis a câştigat definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate privind incompatibilitatea, după ce instanţa supremă a respins recursul ANI. Astfel, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că Iohannis nu a fost în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat Primăria Sibiu în Adunările Generale ale Acţionarilor de la societăţile Apă Canal şi Pieţe.

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
18:52