Kovesi a reclamat-o la CSM pe procuroarea care a închis dosarul „Gala Bute”

Mălina Andrei, 10 martie 2015, Ora 16:26

  • print
  • |
kovesi-a-reclamat-o-la-csm-pe-procuroarea-care-a-inchis-dosarul-gala-bute-45881-1.jpg

Parchetul General a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), pentru că procuroarea Alina Stoica a închis dosarul "Gala Bute", după ce a spus că nu sunt probe suficiente.

Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA, a declarat, marţi, că fostul procuror anticorupţie, Alina Stoica, care s-a ocupat, iniţial, de Dosarul Gala Bute şi al cărei rechizitoiu, în care doar Rudel Obreja a fost găsit vinovat, nu şi Elena Edrea, aflată acum în arest preventiv, a fost reclamată la CSM. Kovesi a făcut dezvăluirea la mai bine de un an de la sesizarea CSM. După infirmarea în Dosarul Bute, Alina Stoica a plecat de la DNA şi s-a mutat la DIICOT, condus atunci de Alina Bica, prietena Elenei Udrea.

Lauda Codruţa Kovesi a fost întrebată, marţi, despre fostul procuror DNA, Alina Florentina Stoica, a cărei rezoluţie în Dosarul Gala Bute a fost infirmată.

"La momentul la care s-a dispus infirmarea în acest dosar, a fost sesizat CSM cu privire la doamna procuror. Solutia o aflati de la CSM, nu de la noi", a precizat Kovesi.

Problemele privind această anchetă vizau probe din 2011 - interceptări în care apăreau angajaţi de la Ministerul Dezvoltării - care nu au fost folosite pentru începerea urmăririi penale şi pentru funcţionarii care au acordat şi au asigurat finanţarea Galei Bute, ci doar pentru Rudel Obreja.

Cei de la CSM au ajuns la concluzia că Alina Stoica nu a greşit în niciun fel.

Alina Florentina Stoica a cercetat mai bine de un an și jumătate dosarul Galei Bute, din primăvara lui 2012 și pînă în decembrie 2013. În decembrie 2013, Alina Stoica decidea trimiterea cauzei în instanţă, dar numai cu Rudel Obreja în calitate de inculpat.

Alina Stoica a plecat de la DNA, iar dosarul a fost preluat de procuroarea Mariana Alexandru care a decis să infirme rechizitoriul. Plecată de la DNA după ce i s-a infirmat rechizitoriul Galei Bute, procurorul Alina Florentina Stoica a fost angajată în 2014 la DIICOT de către Alina Bica, prietena Elenei Udrea.

 

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:20
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou