Kovesi: „Dosarul EADS este „detonat”. Cu siguranţă se va ajunge la învinuiri de persoane"

Mălina Andrei, 13 martie 2015, Ora 10:56

  • print
  • |
kovesi-dosarul-eads-este-detonat-cu-siguranta-se-va-ajunge-la-invinuiri-de-persoane-45930-1.jpg

Şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie a declarat, joi seara, că dosarul EADS este în lucru în acest moment. Koveşi mai spune că procurorii au audiat foarte multe persoane iar în perioada următoare se va ajunge la stadiul începerii urmăririi penale.

"Dosarul EADS se află în lucru, când o să înceapă urmărirea penală faţă de persoane o să vă spun", a declarat Kovesi.

Valoarea contractelor Microsoft si EADS verificate depaseste 1 miliard de euro, iar prejudiciul estimat de procurori este de peste 60 de milioane de euro, susţine Kovesi.

"Este, intr-un fel, "detonat", ca sa folosesc expresia dvs. In acelasi dosar care vizeaza si licentele Microsoft sunt verificate si contractele denumite de presa EADS. In acest dosar cu EADS s-au facut aproape zilnic audieri, ridicari de documente, perchezitii domiciliare, la firme, au fost ridicate foarte multe calculatoare care sunt in procedura unor perchezitii informatice. Deci au fost stranse multe date si informatii. În acest dosare s-au facut audieri avem persoane care au venit sa colaboreze, avem multi functionari care au dat declaratii in dosar si cu siguranta se va ajunge la invinuiri de persoane".

Şefa DNA a vorbit şi despre dosarul în care este anchetat Marian Vanghelie. "Pot să va spun că în acest dosar s-a colaborat foarte bine cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În acest moment nu pot să fac public în ce activităţi, dar a fost o colaborare bună, pe care sper să o meţinem pe viitor", a menționat Kovesi.

 

Sursa foto: Mediafax

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
00:57
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou