Liderul interlop Lucian Boncu, condamnat pentru că a plănuit asasinarea unui jurnalist!

Anca Bratu, 29 noiembrie 2022, Ora 18:27

  • print
  • |
lucian-boncu-condamnat-asasinare-jurnalist-47033-1.jpg

Interlopul Lucian Boncu a fost condamnat la închisoare, după ce Tribunalul Timiș l-a găsit vinovat de plănuirea asasinării jurnalistului Dragoș Boța, editorul șef al publicaței pressalert.ro

Interlopul a fost găsit vinovat pentru săvârșirea infracțiunilor de "încercare de a determina săvârșirea unei infracțiuni de omor" și "nerespectarea regimului armelor și munițiilor". Jurnalistul urma să fie asasinat cu un pistol ce a fost predat procurorilor DIICOT de către Nicole Gavrilă, cel care s-a ocupat de racolarea celor doi bărbați care urma să execute atacul.

Pe pistolul cu care urma să fie executat atacul au fost găsite ADN-urile mai multor persoane, inclusiv cele ale interlopului Lucian Boncu. De asemenea, la dosar a fost depusă și o înregistrare în care interlopul spunea "o să-l omorâm", cu referire la jurnalistul Dragoș Boța. 

Arma a fost adusă la solicitarea lui Boncu de la Caransebeș de către Rafa Bogdan cel care a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu DIICOT și care a povestit că pistolul i-a fost dat spre păstrare de liderul interlop, până când l-a sunat să aducă la Timișoara, predând-o în restaurantul Cuina. Aici Boncu s-a întâlnit cu mai mulți interlopi pentru a pune la punct planul de asasinat.

În timpul procesului, Lucian Boncu a negat toate acuzațiile, dând declarație ultimul în acest dosar. "Îl știu pe domnul Boța, dar nu îl cunosc, în schimb de șase ani m-a hărțuit sistematic prin articole de presă, articole cu caracter defăimotor. Erau un fel de provocări din partea acestuia. A spus că am relații cu administrația locală, cu consilierul personal al primarului (n.r Ioan Nasleu) dar nu aveam decât o relație personală. Când eram la restaurantul Cuica m-au întrebat cei cu care eram dacă o să las lucrurile așa, având articole din presă, și, le-am spus că am făcut un demers pe cale civilă dar am pierdut procesul și după, am plătit cheltuielile (...) Nu cunosc dacă Rafa Bogdan i-a dat lui Gavrilă vreo armă. Vă spun și explicația logică. Arma ar fi fost adusă de Velican de la Târgu Jiu, cred, după părerea mea. Arma nu putea fi utilizată pentru că nu avea muniție. E un calibru care nu se găsește în România. Ulterior, Gavrilă a recunoscut că a făcut un denunț de tip manevră. Nu i-am cerut lui Rafa Bogdan nicio armă, nicio borsetă. Nu pot să intru în mintea lui Gavrilă, a înțeles să acționeze din exces de zel. A vru să facă un fel de voluntariat. Eu nu i-am cerut nimic. Niciodată nu i-am cerut lui Gavrilă să meargă să-l urmărească pe jurnalist. Singurul lucru pe care mi l-a  spus Gavrilă a fost că are pe cineva la IPJ (Poliția Timiș) purtător de cuvânt și o să vorbească cu jurnalistul să îl tempereze. Nu îmi explic ADN-ul meu pe armă. Nici măcar nu am văzut-o. Să exprimi ce gândești este un drept constituțional atâta timp cât nu aduci prejudicii unei persoane, nici măcar morale", a declarat Boncu, în timpul audierilor. 

Tribunalul Timiș a decis, astăzi, că Lucian Boncu este vinovat de săvârșirea ambelor infracțiuni și l-a condamnat la un an de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de "încercarea de a determina săvârșirea unei infracțiuni de omor" și  la doi ani de închioare pentru săvârșirea infracțiunii de "nerespectare a regimulji armelor și munițiilor".

De asemenea lui Boncu i s-a intrerzis ca pentru trei ani, după ce va ieși din închisoare să ia legătura cu jurnalistul Dragoș Boța sau să se apropie de acesta la o distanță mai mică de 100 de metri. Instanța a respins cererea civilă a editorului șef al Pressalert.ro În urma contopirii acestei sentințe cu celelate condamnări anterioare primite de Boncu, pedeapsa finală  a fost de 11 ani și o lună închisoare în regim de detenție la care se adugă amenda penală de 6.000 de lei. Sentința nu este definitivă putând să fie contestată la Curtea de Apel Timișoara.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:25
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou