Medicul Șerban Brădiștenu a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul favorizării lui Năstase

Mălina Andrei, 2 martie 2015, Ora 12:22

  • print
  • |
medicul-serban-bradistenu-a-fost-condamnat-la-un-an-de-inchisoare-cu-suspendare-in-dosarul-favorizarii-lui-nastase-45812-1.jpg

Medicul Șerban Brădișteanu a fost condamnat luni la un an de închisoare cu suspendare în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru favorizarea infractorului. Hotărârea instanței este definitivă.

Astfel, medicul trebuie să respecte un anumit program de supraveghere, pe parcursul a trei ani în care va fi monitorizat de Poliție.

Inițial medicul a fost achitat, iar luni completul de cinci judecători a decis să impună pedeapsa de un an suspendare pentru favorizarea infractorului.

Şerban Brădişteanu, medic şef secţie la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în decembrie 2012, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului, în legătură directă cu infracţiunile asimilate celor de corupţie şi prevăzută în Legea 78/2000.

Procurorii DNA îl cauză pe medic că l-ar fi ţinut mai multe zile în spital pe Adrian Năstase şi că a preluat controlul asupra acestuia. Anchetatorii mai cred că medicul a acţionat în această manieră pentru ca pacientul să nu ajungă la Penitenciarul Jilava.

Pe data de 20 iunie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Adrian Năstase la 2 ani închisoare în regim de detenţie în dosarul "Trofeul calităţii" şi, în aceeaşi zi, Tribunalul Bucureşti a emis în cazul lui Năstase mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, conţinând menţiunea expresă de încarcerare în penitenciar a fostului premier.

"În condiţiile în care Adrian Năstase şi-a provocat leziuni prin împuşcare, acesta a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti şi, cu această ocazie, inculpatul Brădişteanu, prin atitudinea sa, a încercat zădărnicirea punerii în executare a mandatului de executare a pedepsei privindu-l pe Năstase. Concret, inculpatul Şerban Brădişteanu şi-a folosit prerogativele sale de medic specialist chirurgie cardio-vasculară şi şi-a asumat internarea lui Adrian Năstase în cadrul secţiei pe care o conducea, deşi diagnosticul medical nu impunea internarea în cadrul acestei secţii, iar primele intervenţii medicale au fost realizate de către un alt medic dintr-o altă secţie", susţin procurorii.

Procurorii anticorupţie spun că, deşi nu a făcut nicio menţiune cu privire la necesitatea unei intervenţii chirurgicale cardiovasculare în fişa medicală a lui Adrian Năstase, medicul Brădişteanu şi-a arogat fără drept calitatea de a emite opiniile oficiale ale spitalului, a preluat controlul asupra comunicării publice şi a transmis că Năstase are şi alte afecţiuni medicale, care, în realitate, erau secundare celor urgente, gestionate deja de un alt medic.

De asemenea, medicul este acuzat că a evitat să le comunice oficial reprezentanţilor Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti dacă Adrian Năstase putea fi încarcerat.

"Toate acestea au avut drept consecinţă prelungirea internării în spital şi amânarea momentului transferului la o unitate de detenţie, situaţie care a impus reprezentanţilor Direcţiei Generale de Poliţie Municipiului Bucureşti să facă demersuri legale suplimentare pentru clarificarea îndeplinirii condiţiilor juridice de transfer. Ca urmare a acestor demersuri, la data de 26 iunie 2012, Tribunalul Bucureşti, ca instanţă de executare, a stabilit că situaţia persoanei condamnate Adrian Năstase de a se afla internat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti nu împiedică cu nimic punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei, lucru care s-a realizat în aceeaşi zi", este concluzia DNA.

 

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:56
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou