Mihaela Borcea, audiată la DNA

Ziarul Atac, 4 iunie 2015, Ora 16:17

  • print
  • |
mihaela-borcea-audiata-la-dna-46553-1.jpg

Mihaela Borcea, fosta sotie a lui Cristi Borcea, fost actionar si presedinte executiv al lui Dinamo București, acum aflat în închisoare, a fost joi la audieri la DNA Timişoara într-un dosar de fraudare de fonduri europene în care este implicat iubitul său, primarul localităţii Zăbrani, din judeţul Arad.

Mihaela Borcea a fost audiată joi la DNA Timişoara, într-un dosar al iubitului său, Marian Toader, acuzat de fraudare de fonduri europene.

Marian Toader este primarul localităţii arădene Zăbrani şi, potrivit procurorilor DNA este implicat, alături de alţi oameni de afaceri, într-un "tun" de 3 milioane de euro.

Potrivit anchetatorilor, afaceriştii au reuşit să obţină fonduri europene pentru înfiinţarea unei culturi de viţă de vie şi au intrat într-un parteneriat public-privat cu primăria din Zăbrani. Potrivit proiectului, trebuia curăţat mai întâi un teren pe care după aceea să fie puşi butaşi, pe care i-au cumpărat de la un italian.

Mihaela Borcea s-a prezentat la sediul Direcției Naționale Anticorupție în jurul ore 13:00 și a ieșit de la audieri după aproximativ 2 ore.

„Nu sunt vinovată de nimic, nu am făcut nimic. Am dat declarații în calitate de martor„, a spus Mihaela Borcea înainte de a părăsi sediul Direcției Anticorupție.

Primarul din Zabrani a fost arestat la domiciliu încă din 27 mai de către judecătorii Tribunalului Timiș.

Atunci, magistrații au hotărât impunerea măsurii arestului la domiciliu pentru primarul Marian Toader și omul de afaceri Radu Viorel Popa. Ceilalți doi, Jean Cîrjă și Valer Pop fiind cercetați în continuare sub control judiciar de către DNA Timișoara.

Afaceriștii Radu Viorel Popa, Jean Cîrjă și Valer Pop sunt acuzați de constituire de grup infracțional organizat și fraudare de fonduri europene, iar primarul din Zabrani, iubitul Mihaelei Borcea, pentru constituire de grup infracțional organizat și abuz în serviciu.

În 26 mai, procurorii DNA Timișoara au descins la locuințele oamenilor de afaceri din Arad și la casa primarului din Zabrani, într-un dosar de evaziune fiscală și fraudare de fonduri europene. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul estimat în acest caz este de aproximativ 3 milioane de euro. Cei patru s-au ocupat de implementarea unui proiect cu bani europeni, prin care trebuiau să cultive un teren cu viță de vie. Aceștia nu doar că n-au respectat cerințele din proiect, dar ar fi făcut și cheltuieli fictive care au dus la uriașul prejudiciu, scrie opiniatimisoarei.ro

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:13
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou