Miron Mitrea, ultima înfățișare. Procurorii cer pedeapsă mai mare pentru fostul ministru

Mălina Andrei, 13 februarie 2015, Ora 10:41

  • print
  • |
miron-mitrea-ultima-infatisare-procurorii-cer-pedeapsa-mai-mare-pentru-fostul-ministru-45598-1.jpg

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă vineri ultimul termen în dosarul în care Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Procurorii cer o pedeapsă mai mare pentru Mitrea, după ce acesta a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, pe 15 octombrie 2014, judecătorii dispunând și confiscarea sumei de 169.000 de lei.

Potrivit DNA, în perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii, foloase necuvenite în cuantum de 927.420 de lei, în schimbul numirii şi menţinerii acesteia în funcţia de inspector-şef adjunct şi inspector-şef al ISC.

DNA susţine că această sumă reprezintă contravaloarea lucrărilor de construcţii, amenajare şi dotare efectuate cu titlu gratuit şi în lipsa unor contracte de antrepriză sau subantrepriză de SC Conimpuls SA Bacău, SC Vertcon SA Bacău, SC Durimpuls SRL Bacău şi SC Regal Glass SRL Bacău la un imobil din judeţul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea.

 

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:43
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou