Motivarea CAB pentru sporul de pușcărie dat lui ADRIAN NĂSTASE

Cristian Blănuţă, 22 iulie 2014, Ora 11:24

  • print
  • |
motivarea-cab-pentru-sporul-de-puscarie-dat-lui-adrian-nastase-41940-1.jpg

Curtea de Apel Bucuresti a emis motivarea deciziei de a acorda un spor de 6 luni de pedeapsa lui Adrian Nastase.

In motivare se arata cum judecatorii au desfiintat argumentele apararii si au considerat ca Nastase merita o pedeapsa mai mare pentru ca el ar fi trebuit sa fie un exemplu pentru societate, date fiind functiile sale.

Astfel, CAB considera ca din postura din care a comis faptele de coruptie le fac pe acestea sa fie cu atat mai rele si astfel se justifica impunerea unui spor de pedeapsa.

"Nu trebuie ignorat nici faptul că infracţiunile pentru care a fost condamnat petentul sunt infracţiuni grave, caracterizate printr-un pericol social ridicat şi anume, infracţiuni de corupţie şi asimilate infracţiunilor de corupţie, comise tocmai în considerarea funcţiilor pe care petentul le deţinea-preşedinte de partid, respectiv prim-ministru, funcţii de o deosebită importanţă şi care impun o conduită integră.

De aceea, elementele amintite de judecătorul fondului privind latura profesională şi culturală a personalităţii petentului, nu pot fi considerate ca având un caracter pozitiv, întrucât, cu atât mai mult, o persoană cu o astfel de pregătire, aflată în înalte funcţii politice şi publice, ar trebui să fie un exemplu de probitate pentru societate.

Apărarea a evidenţiat şi comportamentul pe care petentul l-a avut pe perioada executării pedepsei, fiind depusă la dosar o caracterizare care relevă participarea constantă la activităţile desfăşurate în penitenciar, recompensarea sa, elaborarea de lucrări ştiinţifice şi neaplicarea niciunei sancţiuni disciplinare, însă aceste aspecte nu pot fi analizate cu ocazia soluţionării unei cereri de contopire a pedepselor, urmând a fi avute în vedere la liberarea condiţionată", se arata in motivarea judecatorilor Curtii de Apel, potrivit stiripesurse.ro.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
05:44
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou