OFICIAL DNA - Acuzațiile care le sunt aduse lui Mircea si Vlad Cozma

Mălina Andrei, 17 februarie 2015, Ora 15:52

  • print
  • |
oficial-dna-acuzatiile-care-le-sunt-aduse-lui-mircea-si-vlad-cosma-45643-1.jpg

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, cu începere de la data de 17 februarie 2015, față de următorii:

COSMA MIRCEA, președinte al Consiliului Județean Prahova și președinte al Organizației Județene Prahova a unui partid, iar ulterior vicepreședinte al acelui partid, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

- sprijinirea unui grup infracțional organizat,

- folosirea influenței sau autorității în scopul obținerii, pentru sine sau pentru alții, de bani, bunuri sau foloase necuvenite

COSMA VLAD ALEXANDRU, deputat, (fiul primului menționat), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de:

- sprijinirea unui grup infracțional organizat,

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul COSMA MIRCEA trebuie să respecte obligația de a nu exercita funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova.

În plus, inculpații COSMA MIRCEA și COSMA VLAD ALEXANDRU trebuie să respecte următoarele obligații:

a) să se prezinte la Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești, ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești cu privire la schimbarea locuinței;

c) să se prezinte la Inspectoratul Județean de Poliție Prahova - Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat.

d) să nu părăsească țara, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent;

e) să nu se apropie de alte persoane nominalizate și să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale;

f) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme;

Inculpaților COSMA MIRCEA și COSMA VLAD ALEXANDRU li se atrage atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

În cauză, se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Detalii privind starea de fapt descrisă în ordonanțele de dispunere a controlului judiciar întocmite de procurori urmează a fi date publicității într-o comunicare ulterioară, în cursul zilei.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Amintim că cele două persoane, COSMA MIRCEA și COSMA VLAD ALEXANDRU au fost trimiși în judecată într-un dosar separat instrumentat de procurorii DNA (comunicat nr. 434 din 11 aprilie 2014).

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
16:33
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou