Oprișan, audiat la DNA în dosarul expertelor sale

Mălina Andrei, 12 ianuarie 2015, Ora 16:03

  • print
  • |
oprisan-audiat-la-dna-in-dosarul-expertelor-sale-45124-1.jpg

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan (PSD), a fost, luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie, acolo unde susţine că a fost chemat să dea declaraţii în calitate de martor. 

Cele două experte-contabil desemnate de tribunal, respectiv de către Oprişan pentru a face expertiza prejudiciului în dosarul în care DNA îl acuză de corupţie pe preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan sunt deja în arest preventiv, după ce procurorii anticorupţie le-au acuzat că au efectuat expertiza în mod părtinitor, ajungându-se în situaţia în care expertul-parte al lui Marian Oprişan dicta expertei desemnate de instanţă ce să treacă în textul expertizei.

Înainte de a intra la audieri, Oprişan a respins orice implicare a sa în efectuare expertizei contabile.

Marian Oprişan a fost trimis în judecată la începutul anului 2006, fiind acuzat de abuz în serviciu şi fals şi uz de fals. Acesta a numit o comisie de licitaţie care a încredinţat lucrări de pietruire a unor drumuri comunale, în valoare de 1,9 milioane de dolari, bani viraţi unor firme neeligibile.

Procurorii au descoperit că în urmă cu 10 ani Marian Oprisan a cumpărat Complexul Turistic Căprioara fără să aibă o decizie a Consiliului Judeţean şi fără să aibă avize de specialitate. În jurul complexului turistic, Oprişan ar fi deţinut, împreună cu familia, mai multe hectare de teren.

Toată afacerea a costat 1,7 milioane de lei, alocaţi, spun procurorii, ilegal din fondurile Consiliului. La sfârşitul săptămânii trecute, expertele contabile implicate în Dosarul Căprioara au fost arestate preventiv pentru abuz în serviciu şi fals intelectual.

Dosarul stagnează în instanţă de mai bine de opt ani.

Ileana Cernea (Pintea), expert financiar contabil desemnat de instanță, și Elena Mușuroiu, expert parte cerut de Marian Oprișan, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, după ce Tribunalul București a admis propunerea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Ileana Cernea este acuzată că a acceptat ca Elena Mușuroiu să fie cea care să elaboreze expertiza pentru ea, după ce anterior cele două au stabilit împreună modul în care vor aborda expertiza așa încât să servească intereselor inculpaților judecați.

În dosar, s-a dispus efectuarea urmăririi penale și față de Liviu Macovei, expert parte al unui alt inculpat, pentru complicitate la abuz în serviciu.

"Dat fiind faptul că interesul judiciar al lui Marian Oprișan a fost acela de a se disculpa uzând de mijloace nelegale, Elena Mușuroiu, reprezentantă a intereselor sale, a conceput expertiza așa încât să acrediteze ideea că infracțiunile reținute în sarcina clientului său nu există și creând premisele exonerării acestuia de răspunderea penală", se arată în referatul DNA cu propunerea de arestare preventivă a celor două experte, scrie Agerpres.

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:39
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou