Percheziții DNA la Primăria Sectorului 5, acasă la Marian Vanghelie și la ADP Sector 5

Mălina Andrei, 12 martie 2015, Ora 10:06

  • print
  • |
perchezitii-dna-la-primaria-sectorului-5-acasa-la-marian-vanghelie-si-la-adp-sector-5-45910-1.jpg

Mai multe percheziţii au loc, joi dimineaţă, la Primăria sectorului 5, dar şi la locuinţa primarului Marian Vanghelie, precum şi la alte instituţii publice, printre care Administraţia Domeniului Public sector 5. Primarul a fost ridicat de pe stradă de către mascaţi şi a fost adus acasă pentru a asista la percheziţie.

În cast caz sunt vizate fapte comise începând din anul 2007 și până în prezent. Potrivit anchetatorilor, ar fi vorba despre acordarea ilegală a unor contracte de lucrări publice în valoare de 2 miliarde de lei.

La scurt timp, mascaţii l-au ridicat de pe stradă pe Marian Vanghelie, undeva prin zona Primăverii, pentru a-l aduce acasă întrucât, potrivit legii, trebuie să asiste la percheziţia domiciliului său.

Acasă la primar a venit şi avocatul Cristian Ene care-l reprezintă pe Vanghelie în cursul procedurilor judiciare. "Aşteptăm să începem procedura de percheziţie imobiliară, iar după încheierea acesteia continuăm la sediul primăriei şi apoi rămânem la dispoziţia autorităţilor", a declarat avocatul.

Acţiunea procurorilor a fost confirmată oficial, printr-un comunicat de presă al DNA: "Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a corupției, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2007 - 2015. În cursul zilei de 12 martie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în municipiul București și județul Ilfov, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice."

Nu este prima dată când procurorii "calcă" primăria lui Vanghelie. Pe 19 decembrie, procurorii au căutat informaţii despre o posibilă fraudă legate de dosarele sociale de la primăria sectorului 5.

"Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti efectuează urmărirea penală într-o cauză ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi abuz în serviciu, în legătură cu procedura de acordare a unor ajutoare sociale.

În cursul zilei de 19.12.2014 a fost declanşată o acţiune la care participă procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi 120 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, fiind efectuate 25 de percheziţii în municipiul Bucureşti, inclusiv la o instituţie publică", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Procurorii şi poliţiştii au ajuns la primăria sectorului 5 în jurul orei 7 începând să percheziţioneze inclusiv biroul lui Marian Vanghelie. La scurtă vreme, a venit la faţa locului şi un avocat al acestuia.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:36
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou