Polițiștii, acuzați de luare de mită, au fost lăsați în libertate! Alți opt suspecți vor fi audiați astăzi

Mirela Ene, 3 februarie 2023, Ora 10:04

  • print
  • |
politi-tii-acuzati-de-luare-de-mita-au-fost-lasati-in-libertate-alti-opt-suspecti-vor-fi-audiati-astazi-47397-1.jpg

UPDATE. Polițiștii de la IPJ acuzați de luare de mită au fost puși în libertate, după ce au expirat ordonanțele de reținere valabile 24 de ore.

Nu este exclus, însă, ca procurorul de caz să formuleze cerere de arestare preventivă a inculpaților. Joi au avut loc audieri, care vor continua astăzi.

„De la debutul acțiunii și până acum, pe lângă percheziții, au fost audiate 20 de persoane. Azi mai sunt citate 8 persoane, inclusiv cele cercetate", a informat, în această dimineață, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, Adrian Radu.

Cinci polițiști au fost reținuți în urma perchezițiilor

Miercuri, au avut loc 18 percheziții, inclusiv la locuințele politiștilor cercetați. Patru dintre polițiștii care au fost reținuți 24 de ore sunt de la Codlea, iar unul este de la Ghimbav. Ei ar fi luat mită pe linie rutieră, potrivit presei locale.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au reţinut, în urma percheziţiilor şi audierilor care au avut loc miercuri, cinci poliţişti rutieri din Braşov, acuzaţi de luare de mită şi abuz în serviciu. Patru dintre ei sunt de la Poliţia Codlea, iar al cincilea este de la Poliţia Ghimbav.

Potrivit oficialilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, acuzaţiile privind infracţiunile de corupţie aduse celor cinci poliţişti sunt formulate în contextul în care aceştia ar fi primit mită pentru a nu aplica prevederile Codului Rutier.

Cercetările în acest dosar au început încă din anul 2021, fiind cercetat şi un al şaselea poliţist de la unitatea de poliţie din Codlea, faţă de care procurorii nu au dispus măsuri preventive.

Miercuri, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, au făcut 18 percheziţii domiciliare la locuinţele unor poliţişti din cadrul IPJ Braşov şi la sediul unei subunităţi de poliţie, într-un dosasr în care şase poliţişti sunt cercetaţi pentru fapte de corupţie şi fapte asimilate acestora, a transmis, miercuri, Direcţia Generală Anticorupţie, într-un comunicat de presă.

Subunitatea de Poliţie unde ofiţerii DGA şi procurorii au făcut percheziţii este Poliţia Codlea.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:59
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou