Poliția a pus sechestru pe 16 milioane de dolari, în urma perchezițiilor la firme de videochat

Mălina Andrei, 18 martie 2015, Ora 12:04

  • print
  • |
politia-a-pus-sechestru-pe-16-milioane-de-dolari-in-urma-perchezitiilor-la-firme-de-videochat-46005-1.jpg

Poliția Română a instituit sechestru asigurător asupra a peste 16.000.000 de dolari și au ridicat 200.000 de euro în urma perchezițiilor efectuate marți la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, în domeniul prestării de servicii de tip "videochat".

La data de 17 martie, Poliția Română a efectuat 93 de percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Buzău, Bacău, Sibiu, Timiș și Ilfov, pentru destructurarea a patru grupări infracționale specializate în evaziune fiscală și spălare de bani, în legătură cu activități de tip 'videochat'", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române, potrivit Agerpres.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat bani, lei și valută, echivalentul a aproximativ 200.000 de euro, 120 de unități de calcul, 32 de medii de stocare și 131 de carduri bancare.

De asemenea, a fost instituit sechestru asigurator pe banii aflați în conturile bancare ale persoanelor bănuite, în valoare de peste 16.000.000 de dolari americani, precum și asupra a cinci locuințe și șase autoturisme.

"Nouă persoane au fost conduse la audieri, fiind cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani", se mai arată în comunicat.

De asemenea, sunt efectuate cercetări în legătură cu o societate de tip "off shore", care ar fi intermediat plăți externe și care ar fi ajutat membrii grupărilor la sustragerea de la plata impozitelor aferente veniturilor obținute pe teritoriul României.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:38
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou