Ponta, în atenția Inspecției Judiciare a CSM

Cristian Blănuţă, 2 octombrie 2014, Ora 10:35

  • print
  • |
ponta-in-atentia-inspectiei-judiciare-a-csm-43701-1.jpg

Inspecţia Judiciară din cadrul CSM s-a sesizat cu privire la declaraţiile făcute de premierul Victor Ponta despre dosarul de retrocedarea a uneia dintre operele lui Constantin Brâncuşi.

Inspectorii vor stabili dacă declaraţiile afectează sau nu independenţa justiţiei.

„Obligatia inspecției judiciare este aceea ca în momentul în care apar încălcări ale independenței justiției să facă un raport. După cum ştiţi, acest raport va fi supus plenului și plenul va hotârî dacă e borba de o încălcare sau nu a independenței justiţiei", a declarat președintele CSM, Adrian Bordea, potrivit b1.ro.

Victor Ponta a declarat, marți seara, la Digi24 că i-a cerut ministrului Justiţiei să sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii asupra faptului că un judecător a emis, în opinia sa, o hotărâre greşită în cazul operei lui Brâncuşi "Cuminţenia Pământului", spunând că acel judecător ar trebui să plătească.

"Singura operă a lui Constantin Brâncuşi rămasă în România, Cuminţenia Pământului, a fost retrocedată deşi la dosar erau toate actele prin care statul era proprietar legal, iar acum, ca să nu fie vândută, trebuie să plătim 20 milioane euro. Deci, fiecare român din această ţară va da un euro, de la nou-născut la pensionar, pentru că, din punctul meu de vedere, nişte judecători sau un judecător a dat o hotărâre greşită, ori eu i-am cerut ministrului Justiţiei să sesizeze CSM şi CSM dacă constată că nu eu am dreptate, o să-mi cer scuze. Dar dacă se constată că un judecător a greşit, acel judecător trebuie să plătească", a spus premierul Victor Ponta.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
15:40
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou