Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, reţinut de DNA

Mălina Andrei, 27 martie 2015, Ora 13:41

  • print
  • |
prim-procurorul-parchetului-de-pe-langa-judecatoria-macin-retinut-de-dna-46129-1.jpg

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, Constantin Balaban, a fost reținut vineri de procurorii DNA. Acesta este acuzat de fals în declarații, șantaj, luare de mită, favorizarea făptuitorului și efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția. În același dosar, grefiera Alexandrina Jijileanu este cercetată sub control judiciar.

În acest caz judecătorii au hotărât reținerea pentru 24 de ore și începere urmăririi penale.

În perioada iulie 2007-martie 2015, procurorul se pare că a administrat o firma, care era pe numele soției sale, fără a-și declara veniturile.

Constantin Balaban este cercetat pentru fapte de corupţie şi fals, comise în perioada 2007 - 2015.

Potrivit unui comunicat DNA, Constantin Balaban este acuzat de efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția în scopul obținerii pentru sine de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite, fals în declarații, în formă continuată (7 acte materiale), șantaj, luare de mită și favorizarea făptuitorului.

În intervalul 10 noiembrie 2014 - 23 februarie 2015, Constantin Balaban, beneficiind de ajutorul inculpatei Alexandrina Jijileanu, grefier în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, a ajutat un inculpat să primească un tratament penal preferențial, promițându-i de asemenea stabilirea unei pedepse cu închisoarea de 8 luni și amânarea aplicării acesteia în cadrul unui acord de recunoaștere a vinovăției.

Persoana respectivă a fost depistată în data de 12 septembrie 2014, de către polițiști de la Rutieră, conducând în orașul Măcin un autoturism, având o alcoolemie de 0,80 gr/litru în aerul expirat. În acest sens, Alexandrina Jijileanu și-a exercitat influența asupra lucrătorilor de poliție din cadrul Poliției Măcin, în vederea îndeplinirii defectuoase a atribuțiilor de serviciu.

În data de 11 decembrie 2014, Constantin Balaban a acceptat, prin intermediul Alexandrinei Jijileanu, promisiunea remiterii unor cantități de băuturi alcoolice din partea unei persoane, cu privire la care se dispusese anterior clasarea urmăririi penale. În cauza respectivă, procurorul întocmise acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de viol.

Constantin Balaban va fi prezentat vineri la Curtea de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
21:56
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou