Procurorii au extins urmărirea penală în cazul fostului judecător CCR, Toni Greblă

Ziarul Atac, 10 iunie 2015, Ora 12:41

  • print
  • |
procurorii-au-extins-urmarirea-penala-in-cazul-fostului-judecator-ccr-toni-grebla-46557-1.jpg

Procurorii DNA au extins cercetările în dosarul în care este anchetat fostul judecător al CC, Toni Greblă, în legătură cu presupuse fapte comise în campania electorală, legate de comunităţile de romi din Gorj, dar şi pentru infracţiunea de trafic de influenţă.

Toni Greblă a declarat, la ieşirea din sediul DNA, că i-a fost adus la cunoştinţă faptul că s-a făcut o "extindere" a acuzaţiilor la adresa sa. Extinderea vizează aceleaşi aspecte legate de campania electorală şi de gospodăria la care creştea păsări, a spus fostul judecător.

"Mi-a fost adus la cunoştinţă faptul că s-a făcut o extindere având în vedere aceleaşi aspecte mai ales legate de campania electorală şi acea gospodărie la care creşteam păsări şi animale. Concret, în compania electorală aş mai fi cheltuit nişte bani pe nişte mese organizate pe acolo. Nu ştiu foarte multe detalii. Nu le-au plătit pentru mine, nu rezultă de nicăieri că ar fi fost plătite pentru mine, ci că cineva ar fi organizat nişte mese, nu l-a solicitarea mea, lucruri total neadevărate. Eu am avut o campanie electorală foarte săracă. Sloganul meu de campanie electorală a fost "Eu nu cred în campaniile electorale de 30 de zile" pentru că nu în 30 de zile şi cu găleţi se face campanie electorală. (...) Nu este vorba de niciun ban, n-am făcut niciodată trafic de influenţă obţinând vreun ban de la cineva. Suma aceasta ar fi ceea ce a investit Mihai Prundianu în amenajarea de adăposturi pentru animale şi pentru cumpărarea de struţi. (...) N-am făcut nimic, acuzarea spune că am intervenit la diverse instituţii", a declarat fostul judecător al CCR Toni Greblă.

La sosirea la DNA, Toni Greblă declara că speră să aibă parte de o anchetă echilibrată.

"M-am prezentat ca orice cetăţean. Nu ştiu să fie ceva nou faţă de acum două luni şi jumătate. Sper să am parte de o anchetă echitabilă. Procurorul a dispus reţinerea mea, două complete al ICCJ au decis că nu este cazul. Justiţia, prin ICCJ şi celelalte instanţe, este şi trebuie să fie un exemplu de insititiţie independentă. Totul se înverte în jurul acelor venituri rezultate din creşterea caprelor", a mai spus Toni Greblă.

Toni Greblă, fost judecător CCR, va fi cercetat în libertate, a decis, pe 19 martie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, respingând astfel cererea procurorilor DNA de arestare la domiciliu.

DNA a cerut arestarea la domiciliu a lui Toni Greblă. Procurorii au contestat prima decizie în cazul fostului judecător CCR. El este acuzat de procurori că a încălcat embargoul internaţional cu Rusia, l-a ajutat pe finul său să obţină contracte, dar şi că a vrut sa vândă 50 de capre prin mai mulţi intermediari.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins, în data de 11 martie, cererea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție de arestare la domiciliu a fostului judecător CCR Toni Greblă, cercetat penal pentru mai multe infracțiuni, printre care și trafic de influență.

 

 

 

 

EDITORIAL

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi

Dacă Ciolacu va candida, oricine îl bate în turul doi  Liderul PSD, Marcel Ciolacu, e forțat să candideze la alegerile prezidențiale, însă   orice candidat îl va învinge în turul doi, asta pentru că românii se vor mobiliza anti-PSD. Comasarea alegerilor e vitală pentru PNL În ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
13:25
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou