Radu Mazăre rămâne în libertate. Înalta Curte a respins cererea de arestare

Mălina Andrei, 18 martie 2015, Ora 07:30

  • print
  • |
radu-mazare-ramane-in-libertate-inalta-curte-a-respins-cererea-de-arestare-45993-1.jpg

Radu Mazăre rămâne în libertate. Judecătorii Curţii Supreme au respins cererea de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile.

Radu Mazăre va fi cercetat în libertate după ce Înalta Curte a respins propunerea de arestare preventivă. "I-am spus la sfârșit judecătoarei, în ultimul cuvânt, că oricum am obosit și foarte curând voi renunța la primărie, pentru că m-am săturat să răspund în continuu la fel de fel de lucruri la care am fost și de care sunt acuzat", a spus Mazăre.

Mazăre a comparat ceea ce se întâmplă acum cu perioada comunistă.

Cercetările în dosarul în care a fost reţinut Radu Mazăre au la bază sesizarea făcută de Agenţia Naţională de Integritate, pe vremea când era condusă de Horia Georgescu.

Radu Mazăre consideră că acuzaţia de luare de mită este de tot râsul. Procurorii DNA îl acuză pe edil că a dat contracte de aproape 4,6 milioane de euro unor firme al căror asociat este Sorin Strutinsky, unul din partenerii săi de afaceri.

Radu Mazăre este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (trei infracțiuni), abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si conflict de interese (două infracțiuni).

Procurorii susţin că primarul Constanţei a luat mită 9 milioane euro şi a produs un prejudiciu statului de 26 de milioane de euro.

Potrivit unor surse judiciare, în dosarul lui Radu Mazăre este cercetat penal și deputatul PSD Eduard Martin.

Procurorii DNA cere arestarea preventivă şi pentru omul de afaceri Sorin STRUTINSKY, arestat preventiv în altă cauză, cu privire la săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la luare de mită.

Potrivit referatului intocmit de procurori, "în perioada 2006-2009, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, a solicitat și primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanții a două societăți comerciale, în scopul facilitării emiterii documentațiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenționau să le dezvolte în Constanța."

De asemenea, "în perioada 2008-2014, inculpatul Mazăre Radu Ștefan, cu ajutorul inculpatului Strutinsky Sorin Gabriel, a primit de la o societate comercială, peste 7 milioane de euro pentru că a asigurat acesteia câștigarea unei licitații organizate de Primăria Constanța pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orașului."

"Ca urmare a acestor acțiuni a fost produs un prejudiciu în sumă de 112.557.288,88 lei, circa 26 de milioane de euro, sumă care constituie în același timp un folos necuvenit obținut de societatea comercială beneficiară a contractului", mai susţin procurorii.

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
18:03
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou