Radu Pricop, ginerele lui Băsescu, audiat la DNA

Mălina Andrei, 3 aprilie 2015, Ora 11:42

  • print
  • |
radu-pricop-ginerele-lui-basescu-audiat-la-dna-46223-1.jpg

Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, este audiat, vineri, la DNA în dosarul de şantaj al lui Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova. Pricop este urmărit penal pentru complicitate la şantaj, în dosarul fiului fostului preşedinte moldovean Petru Lucinschi, Sergiu Lucinschi.

La sosirea la sediul DNA, Radu Pricop nu a făcut declarații în fața presei.

Pricop este cercetat pentru complicitate la șantaj. În comunicatul DNA, se precizează că Radu Pricop l-a sprijinit pe Lucinschi în redactarea plângerii penale și formularea unor soluții nelegale prin care suma de 4 milioane de euro urma să îi fie remisă lui Lucinschi, de către omul de afaceri:

"Concret, suspectul Pricop Radu l-a sprijinit în activitatea infracțională pe inculpatul Lucinschi Sergiu, prin redactarea, în anul 2013, a plângerii penale ce face obiectul unui dosar penal și prin formularea ulterioară (decembrie 2014-martie 2015) a mai multor soluții nelegale, pentru remiterea sumei de 4.000.000 euro către inculpatul Lucinschi Sergiu, inclusiv cea privind recunoașterea unei datorii fictive, care a fost acceptată de omul de afaceri, sub imperiul constrângerilor repetate", se arată în comunicat.

În perioada decembrie 2014 - martie 2015, inculpatul Lucinschi Sergiu, beneficiind de complicitatea suspecților Pricop Radu și Jurj Tudoran Remus, a exercitat asupra unui om de afaceri, acţiuni de constrângere, pentru a-l determina să-i remită suma totală de 4.000.000 euro, nedatorată de acesta din urmă, în vederea retragerii unei plângeri penale formulate la D.I.I.C.O.T, ce face obiectul unui dosar penal, pentru mai multe infracţiuni (printre care şi gestiune frauduloasă).

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:29
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou