Best Dental

Remus Truică, audiat la DIICOT în dosarul creditelor frauduloase

Ziarul Atac, 4 iunie 2015, Ora 11:00

  • print
  • |
remus-truica-audiat-la-diicot-in-dosarul-creditelor-frauduloase-46548-1.jpg

Remus Truică a sosit în această dimineaţă la sediul DIICOT pentru audieri în dosarul creditelor ilegale de la BRD, în care procurorii l-au pus sub control judiciar.

Remus Truică a fost pus sub acuzare de DIICOT pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu penal și complicitate la spălare de bani.

De asemenea, Truică a fost pus sub control judiciar iar pe averea sa (conturi bancare, terenuri și imobile, inclusiv casa din Snagov) a fost instituit sechestru asigurător până la concurența sumei de 35 milioane euro.

În același dosar, fosta soție a lui Truică, Irina, este urmărită penal pentru constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune și spălare de bani.

Omul de afaceri e acuzat că a adus băncii un prejudiciu de 35 de milioane de euro. Procurorii spun că era şeful grupării infracţionale care obţinea credite ilegale, cu sprijinul angajaţilor băncii pe care nu le mai achita. 15 dintre ele fiind luate pentru el personal.

O parte din bani i-ar fi investit în imobile şi ambarcaţiuni de lux. Pentru a recupera prejudiciul, procurorii i-au pus sechestru asigurator pe avere.

Truică a încercat, la sfârşitul lunii mai, să scape de sechestrul pus de procurori pe aproape toată averea sa: conturi, maşini, imobile şi luxosul domeniu de la Snagov.

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
18:03