S-A ÎNCEPUT ANCHETA PENALĂ DUPĂ VOTUL DIN DIASPORA

Mălina Andrei, 20 noiembrie 2014, Ora 10:55

  • print
  • |
s-a-inceput-ancheta-penala-dupa-votul-din-diaspora-44448-1.jpg

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a anunţat, joi, că după turul 1 al alegerilor prezidenţiale a fost deschis un dosar în care a început urmărirea penală in rem, respectiv faţă de fapta de încălcare a dreptului la vot, ca urmare a problemelor la scrutinul din diaspora.

Livia Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, oferă o interpretare a legii care dărâmă argumetele Guvernului Ponta în cazul votului din Diaspora. Acesta spune clar că Executivul putea să emită o ordonanţă de urgenţă pentru suplimentarea secţiilor de votare din străinătate.

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a anunţat, astăzi, că după turul 1 al alegerilor prezidenţiale a fost deschis un dosar în care a început urmărirea penală in rem, respectiv faţă de fapta de încălcare a dreptului la vot, ca urmare a problemelor la scrutinul din Diaspora.

"Au fost foarte multe sesizări privind modul în care au fost organizate alegerile, încă din primul tur. S-a început urmărirea penală cu privire la fapta de împiedicare a exercitării dreptului la vot. Cele mai multe sesizări sunt venite din partea unor persoane. Altele sunt din partea unor istituţii. Plângerile sunt împotriva miniştrilor şi a celor care au organizat alegerile", a declarat Tiberiu Niţu.

La rândul său, preşedintele instanţei supreme, Livia Stanciu, a arătat că, "strict pe lege", se putea da o ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru înfiinţarea unor noi secţii de votare în turul al doilea.

Strict pe lege, sigur că se putea da o ordonanţă de urgenţă", a spus Stanciu, înaintea şedinţei plenului Consilului Superior al Magistraturii, informează MEDIAFAX.

Livia Stanciu a mai spus, din postura de "cetăţean", că se impun verificări privind problemele apărute la votul din străinătate.

"Ca cetăţean, mi se pare firesc ca pe orice problematică ce are impact, sigur trebuie să se efectueze verificări, cercetări, pentru a se transmite un răspuns care să satisfacă interesul pe care poporul l-a manifestat faţă de acest subiect", a spus ea.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:56
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou