Şefa Tribunalului Olt, Carmen Marinescu, află astăzi dacă va fi arestată. A luat șpagă 200.000 de euro de la Bercea Mondial

Mălina Andrei, 24 martie 2015, Ora 09:23

  • print
  • |
sefa-tribunalului-olt-carmen-marinescu-afla-astazi-daca-va-fi-arestata-a-luat-spaga-200-000-de-euro-de-la-bercea-mondial-46056-1.jpg

Şefa Tribunalului Olt, judecătoarea Carmen Marinescu, va ajunge în faţa magistraţilor cu propunere de arest preventiv. Ea a fost reţinută pentru că ar fi luat şpagă 200.000 de euro de la Bercea Mondial, ca să-l scape de închisoare.

Președintele Tribunalului Olt a fost reţinut 24 de ore după ce a fost ridicat de procurorii DNA, sub acuzația de corupție. Carmen Marinescu ar fi primit 200.000 de euro pentru a-l elibera pe Bercea Mondial.

Judecătoarea Marinescu Eugenia-Carmen a pretins și a primit, prin intermediul inculpatului Cismaru Dumitru - avocat în cadrul Baroului Olt, de la Bercea Mondial, suma de 200.000 de euro, pentru a dispune cercetarea acestuia în stare de libertate și pentru a pronunța o soluție pe fond favorabilă acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsă neprivativă de libertate, dar și pentru a interveni, în același scop, pe lângă ceilalți judecători care urmau să judece cauza. Decizia ei a fost atacată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, iar interlopul a rămas după gratii.

Potrivit procurorilor DNA, Carmen Marinescu a primit bani în două tranşe prin intermediul avocatului Cismaru Dumitru: 150.000 de euro, înaintea termenului de judecată din data de 31.08.2011, când s-a dispus pentru prima oară înlocuirea măsurii arestului prevenit cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea, şi 50.000 de euro, în data de 20.09.2011, judecătorul Marinescu Eugenia Carmen amânând pronunțarea asupra cererii de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea ori țara pentru data de 22.09.2011, când a și admis cererea formulată de inculpat, înlocuind măsura arestului preventiv cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea.

Soțul judecătoarei, Iulius-Sever Marinescu, a fost reținut și el în același dosar și arestat preventiv de Curtea de Apel Craiova. Bărbatul este acuzat de spălare de bani, în sensul că a investit mita în afaceri imobiliare, în încercarea de a i se pierde urma.

Judecătorul Carmen Marinescu este preşedinte al Tribunalului Olt începând din decembrie 2014, iar anterior a ocupat funcţia de vicepreşedinte al aceleiaşi instanţe.

Denunţul împotriva acestora a fost făcut de unul dintre membrii familiei Bercea şi, în cursul zilei de sâmbătă, inclusiv preşedinta Tribunalui Olt a fost audiată la DNA Craiova, pentru o presupusă mită de 50.000 de euro.

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:17
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou