Sergiu Lucinschi, cercetat sub control judiciar

Mălina Andrei, 1 aprilie 2015, Ora 11:16

  • print
  • |
sergiu-lucinschi-cercetat-sub-control-judiciar-46175-1.jpg

Fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi va fi cercetat sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile.

Un ofiţer DIICOT implicat în acelaşi dosar a fost, însă, arestat preventiv.

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins cererea DNA de arestare preventivă a lui Sergiu Lucinschi, fiul fostului președinte al Republicii Moldova, urmând ca acesta să fie cercetat sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile într-un dosar în care este acuzat de șantaj și trafic de influență.

În același dosar, Constantin Comăneanu, ofițer de poliție din cadrul DIICOT, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia instanței nu este definitivă.

Procurorii îl acuză pe Sergiu Lucinschi că a constrâns un om de afaceri să-i dea 4 milioane de euro pentru a retrage o plângere penală. În acelaşi dosar este implicat un procuror DIICOT, dar şi un ofiţer al aceleaşi instituţii, Constantin Comăneanu, care a fost arestat preventiv. Ginerele lui Traian Băsescu, Radu Pricop este şi el sunt vizat de anchetă.

Procurorii au descoperit că, în perioada decembrie 2014 - martie 2015, Sergiu Lucinschi, beneficiind de complicitatea lui Radu Pricop și a procurorului DIICOT Tudoran Remus Jurj, au constrâns un om de afaceri, pentru a-l determina să-i remită 4.000.000 euro. Nu era vorba de o datorie, ci pentru a retrage plângerea penală formulată la D.I.I.C.O.T de către fiul fostului preşedinte moldovean.

Sergiu Lucinschi i-a mai promis omului de afaceri că va interveni pentru ridicarea unor sechestre instituite asupra bunurilor omului de afaceri dar și pentru soluționarea favorabilă a unor dosare. La data de 17 martie 2015, pentru acest „ajutor", Sergiu Lucinschi a primit dreptul de creanță asupra sumei de 2.000.000 euro, în forma unui contract fictiv de împrumut. Radu Pricop l-ar fi sprijinit în activitatea infracțională pe Sergiu Lucinschi, prin redactarea, în anul 2013, a plângerii penale ce face obiectul unui dosar penal și prin formularea ulterioară a mai multor soluții nelegale, pentru remiterea sumei de 4.000.000 euro către fiul fostului preşedinte moldovean.

Procurorii mai spun că, în același context, Constantin Comăneanu, ofițer de poliție care se ocupa de acelaşi caz, i-a solicitat omului de afaceri printr-un intermediar o sumă de bani, afirmând că poate influența modul de soluționare al dosarului respectiv.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
17:32
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou