Soarta lui Darius Vâlcov și Dan Șova, decisă astăzi în Senat

Mălina Andrei, 25 martie 2015, Ora 11:20

  • print
  • |
soarta-lui-darius-valcov-si-dan-sova-decisa-astazi-in-senat-46084-1.jpg

Plenul Senatului decide, miercuri, dacă dă undă verde cererilor DNA de încuviinţare a arestării preventive a fostului ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, şi a senatorului Dan Şova.

Senatorii jurişti s-au întrunit, marţi, pentru a da aviz cererii DNA privind reţinerea şi arestarea fostului ministru al Finanţelor, senatorul PSD, Darius Vâlcov. La vot, scorul a fost însă egal. Solicitarea a primit 5 voturi "pentru" şi 5 voturi"contra", înregistrându-se şi o abţinere. Decizia finală va aparţine, miercuri, plenului Senatului.

DNA cere arestarea lui Darius Vâlcov, acuzat de procurori că a luat mită în valoare de circa 2.000.000 euro pe vremea când era primar al oraşului Slatina, pentru acordarea de contracte ale municipalităţii unor firme.

Tot marţi, DNA trimis o nouă cerere de arestare a lui Darius Vâlcov, pe care îl acuză de săvârşirea, în exerciţiul funcţiei de senator şi ministru în Guvernul României, a infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale.

În cazul lui Dan Şova, senatorii jurişti au decis, săptămâna trecută, să dea undă verde cererii DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova. Comisia Juridică a dat aviz favorabil solicitării procurorilor, urmând ca plenul Senatului să dea votul final.

Procurorii au date şi indicii că Şova a depus la dosarul instrumentat de DNA mai multe documente false, în încercarea de a-şi dovedi nevinovăţia. Mai mult, el a dispus distrugerea toate hardurile calculatoarelor societăţii de avocaţi, pentru a ascunde corespondenţa purtată prin e-mail între societatea de avocaţi şi conducerile celor două complexuri energetice.

Premierul Victor Ponta a declarat duminică că recomandarea pe care a făcut-o aleșilor PSD este să voteze "pentru" în cazul cererilor formulate de DNA.

 

 

 

 

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
13:38
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou