Spargeri nocturne, la lumina lanternei

Anca Bratu, 11 mai 2023, Ora 18:48

  • print
  • |
spargeri-nocturne-la-lumina-lanternei-47873-1.jpg

Un livrator de mâncare, care spărgea biserici, a pierdut moaștele furate. Palmaresul hoțului e uimitor.      

În zorii zilei de azi, judiciariștii de la Poliția Capitalei i-au stricat somnul unui tânăr în vârstă de 25 de ani, suspect de furtul mai multor obiecte de cult din aur. L-au săltat din locuința pe care o închiriase în județul Ilfov.

Bărbatul, un fost livrator de mâncare, s-a confesat în anchetă că s-a apucat de spart biserici de foame, după ce a rămas fără serviciu.

A ales să fure din biserici

De loc din Călărași, tânărul s-a aciuat undeva în județul Ilfov pentru a-și încerca norocul în căutarea unui loc de muncă. Lucrurile păreau să meargă bine pentru bărbat atâta vreme cât reușise să obțină un post de livrator de mâncare, serviciu care îi asigura un trai decent. Când, însă, din motive care nici nu mai contează a rămas pe drumuri, proaspătul șomer a recurs la o soluție de ”avarie” pentru a supraviețui. În loc să bată la alte uși pentru a găsi de lucru, s-a apucat de furat. Dar nu a intrat în casele oamenilor, ci în casele Domnului, în lăcașuri de cult din București de unde a luat ce i-a căzut în mână.

Spargeri nocturne, la lumina lanternei

Fără un plan elaborat, tânărul care nu a mai avut de-a face cu legea, a luat la rând mai multe biserici pe care le-a prădat în doar câteva zile. Echipat corespunzător cu hanorac și șapcă, fostul livrator acționa doar noaptea și intra în biserici pe ușile din spate ale acestora pe care le forța fără teama de a fi auzit. Știa foarte bine că, până în zori, în biserici nu e nici țipenie de enoriaș așa că acționa fără teama de a fi prins, la lumina lanternei din dotare.

A furat moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur

”Prima lovitură a dat-o la Capela Sfânta Elisabeta din Cotroceni în noaptea de 30 aprilie, de unde a furat moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, dar și alte obiecte de cult religios din aur și vreo 1.000 de lei din cutia milei. Nici nu știa că a luat moaștele, așa a spus în anchetă, pentru acestea erau într-o cutie din aur pe care a luat-o la grămadă cu celelalte obiecte. Cel mai probabil, tânărul a fost atras de tot ce înseamnă metal prețios care ar fi putut fi vândut”, ne-au explicat surse judiciare.

Nu ierta nici cutia milei

Într-un interval de doar câteva zile, proaspătul șomer care acționa doar singur și care s-a apucat de furat de foame, așa cum avea să se ”confeseze” în anchetă în fața judiciariștilor de la Poliția Capitalei, a mai spart alte două lăcașuri de cult: Biserica ”Eroilor Martiri” și Biserica ”Cărămidarii de sus” de unde a luat tot obiecte de cult religios din aur și bani furați din cutia milei, sume cuprinse între 700 și 1.000 de lei.

Chiar dacă băiatul a încercat să nu lase urme, după ce preoții au dat alarma, iar criminaliștii au prelevat probe de la locurile faptelor, investigatorii au ajuns imediat la spărgătorul de biserici. Au primit și o informație importantă, ne-au dezvăluit surse judiciare. Tânărul a încercat să vândă un obiect de cult unui tip din Călărași.  Apoi, toate jafurile nocturne au fost surprinse de camerele de luat vederi din interiorul bisericilor prădate.

Moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, încă nerecuperate

”În locuința din Ilfov unde stătea cu chirie au fost găsite aproape toate obiectele de cult religios reclamate de preoți ca fiind furate, bunuri din aur care vor fi evaluate. Mai puțin moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur. Acum, judiciariștii , care au percheziționat și locuința sa din Călălărași, vor urma firul anchetei în încercarea de a recupera și acest obiect care face parte din patrimoniul cultural național”.

În anchetă, livratorul a mărturisit nu numai că a furat de foame, pentru că de curând rămăsese șomer, ci și pentru că începuse să-i placă. ”Am văzut că merge, că nu sunt în pericol să fiu prins”, a spus tânărul care acum este cercetat pentru furt calificat.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
13:33
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou