Spionaj la MAI. Doi angajați din Ministerul de Interne, urmăriți penal de DNA

Mălina Andrei, 15 ianuarie 2015, Ora 17:00

  • print
  • |
spionaj-la-mai-doi-angajati-din-ministerul-de-interne-urmarit-penal-de-dna-45169-1.jpg

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au început urmărirea penală față de Ingrid-Luciana Mocanu Popa, consilieră a ministrului de Interne și secretarul general adjunct, Mihai Șova, suspectați că au divulgat informaţii nedestinate publicităţii, se arată într-un comunicat al DNA.

Procurorii DNA au decis să îceapă urmărirea penală pe numele celor doi, acuzaţi că au divulgat informaţii care nu sunt destinate publicităţii. Acestia ar fi fotocopiat documente secrete şi ar fi divulgat informaţii unor persoane a căror identitate nu a fost făcută publică.

Direcţia Naţională Anticorupţie arată, într-un comunicat de presă, că Ingrid Luciana Popa Mocanu şi Mihai Şova sunt urmăriţi penal pentru săvârşirea infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în formă continuată (opt acte materiale).

"În zilele de 05.11.2014, 07.11.2014, 12.11.2014, 30.10.2014, 10.11.2014, 06.11.2014 și 07.01.2015, suspecta Popa-Mocanu Ingrid-Luciana, în calitate de consilier al ministrului Afacerilor Interne, i-a permis accesul suspectului Șova Mihai la documente care conțineau informații nedestinate publicității și la care acesta nu avea acces, conform atribuțiilor de serviciu, pe care cei doi, ulterior, le-au fotocopiat în scopul obținerii unor foloase necuvenite. De asemenea, urmărind același scop, în data de 14.01.2015, suspecta Popa-Mocanu Ingrid-Luciana i-a facilitat accesul suspectului Șova Mihai la documente confidențiale, emise de către Direcția Națională Anticorupție, care priveau două dosare penale aflate în curs de instrumentare.", se arată în comunicatul citat.

"De asemenea, urmărind acelaşi scop, în data de 14.01.2015, suspecta Popa-Mocanu Ingrid-Luciana i-a facilitat accesul suspectului Şova Mihai la documente confidenţiale, emise de către Direcţia Naţională Anticorupţie, care priveau două dosare penale aflate în curs de instrumentare", au scris anchetatorii în documentul citat.

Procurorii DNA au efectuat miercuri percheziţii la Ministerul Afacerilor Interne. În ancheta DNA sunt vizaţi secretarul general adjunct din Ministerul Afacerilor Interne, Mihai Şova şi consiliera ministrului Gabriel Oprea, Ingrid Luciana Mocanu Popa.

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:05
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou