Traian Băsescu, urmărit penal pentru șantaj

Mălina Andrei, 18 martie 2015, Ora 13:15

  • print
  • |
traian-basescu-urmarit-penal-pentru-santaj-46010-1.jpg

Traian Băsescu este urmărit penal pentru şantaj. Fostul preşedinte a fost, miercuri, la Parchetul General, unde a fost chemat în calitate de suspect în dosarul în care Gabriela Firea, l-a acuzat de şantaj.

Gabriela Firea a declarat că Traian Băsescu a încercat să pună presiune psihică asupra sa, atunci când a spus că ar putea să nu-şi mai găsească soţul acasă.

Într-un comunicat de presă, Parchetul General informează că Băsescu Traian, fost preşedinte al României, a fost pus sub urmărire penală pentru şantaj, ca urmare a plângerii formulate de către doamna Firea Gabriela.

"În cauza constituită ca urmare a plângerii formulate de către doamna Firea Gabriela, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus, prin ordonanţa din data de 11 martie 2015, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de domnul Băsescu Traian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj. Azi, 18 martie 2015, domnul Băsescu Traian s-a prezentat la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a-i fi adusă la cunoştinţă învinuirea, context în care apărătorii acestuia au solicitat un termen pentru consultarea dosarului", arată Parchetul General.

Traian Băsescu a ieşit din sediul Parchetului General fără a face declaraţii. Băsescu a petrecut 20 de minute în sediul Parchetului General. La plecare, Băsescu a fost huiduit de oamenii adunaţi în faţa Pachetului. Băsescu a refuzat să facă declaraţii în faţa procurorilor.

La rândul său, Lucian Bolcaş, avocatul Gabrielei Firea, a declarat că avocaţii fostului preşedinte au solicitat un termen pentru a studia dosarul.

"Nu s-a stabilit un termen, în funcție de consultarea dosarului, se va stabili. (...) S-a comportat ca orice suspect care vine la Parchet. Nu a făcut declarații, declaraţii se vor face numai după ce se va consulta dosarul. (...)

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
00:11
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou