UDMR în vizorul DIICOT

Mălina Andrei, 17 decembrie 2014, Ora 14:56

  • print
  • |
udmr-in-vizorul-diicot-44828-1.jpg

Procurorii DIICOT au dispus la data de 15 decembrie începerea urmăririi penale „in rem" sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare, săvârşită în condiţiile Legii nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului.

Procurorii D.I.I.C.O.T s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în data de 13.12.2014, de la tribuna Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) al Uniunii Maghiare din România (UDMR) de la Târgu Mureş, au fost făcute declaraţii susceptibile de a întruni elementele infracţiunii prevăzute de art. 206 Cp săvârşită în condiţiile Legii nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului.

Primarul municipiului Sfântul Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, sâmbătă, de la tribuna Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) al Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) de la Târgu Mureş, că dacă premierul Victor Ponta nu îl va "instrui" pe prefectul de Covasna "să lase în pace maghiarii", atunci în secuime s-ar putea întâmpla ce s-a întâmplat în martie 1990 la Târgu Mureş.

"Îl rog pe domnul Frunda să îşi roage şeful, prim-ministrul României, să îl instruiască pe prefectul de Covasna să îi lase în pace pe maghiari. Ce fac prefecţii, îl califică şi pe el. (...) Dacă nu, în secuime s-ar putea întâmpla ce s-a întâmplat la Târgu Mureş în 1990", a spus Antal Arpad, potrivit traducerii oficiale.

De asemenea, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, în deschiderea Consiliului Reprezentanţilor Unionali, că maghiarii din România trebuie să îşi recupereze pământul natal.

"Trebuie sa continuam pe aceasta cale pas cu pas pentru a recupera pamantul natal. Aceasta alianta (UDMR - n.r.) a fost creata acum 25 de ani ca sa lucreze pentru noi si dupa 25 de ani e nevoie de aceasta alianta", a mentionat, potrivit traducerii oficiale, Kelemen Hunor, in preambulul acordarii distinctiei Bradul de Argint pentru 27 de membri ai UDMR, printre care s-a numarat si Kelemen Hunor.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:58
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou