Best Dental

Update: Viorel HREBENCIUC a fost audiat la DNA

Cristian Blănuţă, 25 iulie 2014, Ora 10:18

  • print
  • |
viorel-hrebenciuc-audiat-la-dna-42002-1.jpg Update

UPDATE 11:42 - Viorel Hrebenciuc a stat aproximativ 30 de minute în sediul DNA, social-democratul susţinând, la ieşire, că a fost chemat în calitate de martor în dosarul în care PP-DD a făcut plângere penală împotriva preşedintelui CNA, Laura Georgescu.

Hrebenciuc a precizat că a dat o declaraţie de martor, în care le-a relatat anchetatorilor despre relaţia instituţională dintre Parlament şi Consiliul Naţional al Audiovizualului.

Întrebat dacă în Parlament s-a intervenit la CNA în favoarea unei televiziuni, Hrebenciuc spus: 'Nu ştiu de aşa ceva'.  'Ştiţi foarte bine că CNA are 11 membri: 3 din partea Senatului, 3 din partea Camerei, 3 din partea Guvernului şi 2 din partea Preşedinţiei. Din ce ştiu, Laura Georgescu e numită de Guvern. Nu aveam ce să discutăm la Parlament', a adăugat Hrebenciuc, potrivit Agerpres.

Anterior, surse judicare precizau că Viorel  Hrebenciuc a fost chemat la DNA după ce ar fi intervenit pe lângă şefa CNA, Laura Georgescu, pentru ca licenţa postului de televiziune GIGA TV să nu fie retrasă.

Gheorghe Ştefan, primarul municipiului Piatra-Neamţ, i-ar fi cerut lui Hrebenciuc să intervină în acest sens la CNA.

Întrebat, la intrarea la DNA, dacă a intervenit la membrii CNA în favoarea lui Gheorghe Ştefan, pentru obţinerea unei licenţe pentru un post de televiziune, Hrebenciuc a răspuns: "Da' de unde".

De asemenea, întrebat dacă a discutat cu membri ai CNA pentru favorizarea unei televiziuni în scopul obţinerii licenţei, Hrebenciuc a spus: "Niciodată".
Deputatul PPDD Liliana Mincă, membru al Comisiei pentru cultură, a depus o plângerea în luna iulie la adresa Laurei Georgescu, după ce în presă au fost difuzate înregistrări audio în care şefa CNA foloseşte un limbaj licenţios şi face referire la anumite practici, pentru obţinerea de sponsorizări cu logistică în favoarea Consiliului. Plângerea are ca obiect infracţiunile de luare de mită şi trafic de influenţă.

În plângere sunt menţionate şi fragmente din înregistrările cu Laura Georgescu, în care aceasta face referire la o posibilă sponsorizare sau donaţie a unor laptopuri pentru Consiliu.

În acest dosar, la DNA au fost audiaţi, miercuri şi joi, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, şi mai mulţi membri ai CNA.

 

Vicepreședintele Camerei Deputaților Viorel Hrebenciuc este la Direcția Națională Anticorupție.

Social-democratul Viorel Hrebenciuc este audiat, vineri dimineață, la DNA, într-un dosar privind posibile fapte de corupție în rândul membrilor CNA, informează B1 TV.

Acesta este suspectat că ar fi intervenit la membrii CNA în favoarea lui Gheorghe Ștefan, fiind chemat la audieri în calitate de martor.

Mai mulți membri CNA au fost audiați la DNA în ultimele zile, cauza inițială fiind deschisă în urma unei sesizări a PPDD.

 

 

EDITORIAL

“Vârfurile” politicii şi crima organizată

“Vârfurile” politicii şi crima organizată

“Vârfurile” politicii şi crima organizată Potrivit moralei creştine, "iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor". Nu deţinerea, în sine, constituie răul, pentru că, în societăţile moderne, fără bani nu se poate supravieţui, ci modul în care sunt acumulaţi banii, respectiv suma compromisurilor şi deg ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:52
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou