Virgil Popescu a fost audiat la DNA în dosarul Romarm

Anca Bratu, 7 martie 2023, Ora 16:05

  • print
  • |
virgil-popescu-a-fost-audiat-la-dna-in-dosarul-romarm-47585-1.jpg

Virgil Popescu (PNL), ministrul Energiei, a fost audiat la DNA ca martor în dosarul măștilor neconforme cumpărate de Romarm de la familia Pițurcă și livrate spitalelor din subordinea Ministerului Apărării.

G4Media precizează că Popescu e audiat deoarece, la momentul afacerii, era ministrul Economiei, în subordinea căruia funcționa compania Romarm. Dosarul deschis de DNA îi vizează pe șeful Romarm, Gabriel Țuțu, pe fostul selecționer de fotbal Victor Pițurcă și pe fiul acestuia, Alexandru. 

Amintim că deputatul Claudiu Năsui, vicepreședinte USR și fost ministru al Economiei, a făcut mai multe dezvăluiri despre legăturile lui Gabriel Țuțu, șeful Romarm, cu Virgil Popescu și despre piedicile ce i s-au pus când, din postura de ministru, a încercat să-l înlocuiască pe Țuțu și să reformeze Romarm. 

Năsui a declarat că atunci când era ministru al Economiei a început procedurile pentru a-l schimba pe Gabriel Țuțu de la șefia Romarm: „Evident domnul în cauză a aflat și a urmat încă o campanie de presă împotriva mea. Dar asta nu mai contează. Am apucat să schimb CA-ul Romarm cu oameni extraordinari, anunțați prin comunicat de presă, nu pe șest ca acum. Ce credeți că a urmat? Emisiuni cu «Năsui propun un bancher șef la armament». Nu erau buni oamenii din privat care au trecut testul pieței reale. Erau buni pensionarii speciali".

Năsui a mai afirmat că Țuțu a fost ofițer SRI și este „un protejat al sistemului și mai ales al ministrului Virgil Popescu".

De asemenea, l-a acuzat pe Virgil Popescu, cel care i-a urmat în funcție, că a repus în funcție toți administratorii speciali din companiile de stat pe care el îi concediase: „Industria de apărare e plină de sinecuri, faimoșii administratori speciali pe care tot eu i-am dat afară, tot Virgil Popescu i-a pus înapoi imediat după ce am plecat".

După aceste dezvăluiri, Claudiu Năsui a fost și el chemat ca martor la DNA. „Da, am făcut multiple plângeri la DNA. Nu știu dacă acesta este rezultatul uneia dintre ele. Am făcut plângeri de fiecare dată când mi s-a părut că sunt fapte penale", a spus el, la ieșirea din sediul DNA.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
01:33
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou