William Brânză, săltat de procurori

Ziarul Atac, 14 mai 2015, Ora 11:33

  • print
  • |
william-branza-saltat-de-procurori-46499-1.jpg

Fostul candidat la președinția României, William Brânză a fost ridicat joi de procurorii DIICOT și dus la audieri, într-un dosar în care este suspectat de evaziune fiscală.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, William Brînză este suspectat în dosarul în care, în decembrie 2014, au fost făcute 36 de percheziţii, între care şi la Ministerul Fondurilor Europene. În acest dosar se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, în legătură cu livrări de produse, în special carne, precum şi pentru încercarea de accesare ilegală de fonduri europene. Prejudiciul în acel moment era estimat la aproximativ 100 de milioane de lei.

În urma percheziţiilor au fost duse atunci la audieri aproximativ o sută de persoane, printre care şi mama lui William Brînză.

Acum în acest dosar cercetările îi vizează pe fostul deputet William Gabriel Brînză şi pe fratele acestuia, Daniel Brînză, care în calitate de administratori a două societăţi - SC Willis Finance SRL şi Alrod Consult SRL - ar fi înregistrat mai multe facturi fictive, luate de la o grupare infracţională, privind achiziţii de consultanţă. Ulterior, banii viraţi în baza facturilor false ar fi fost retraşi din bancă, iar în acest mod s-ar fi produs un prejudiciu de patru milioane de lei.

William Brînză a avut două mandate de deputat în perioada 2004-2012, pentru primul mandat candidând din partea PRM, iar pentru cel de-al doilea din partea PDL. De altfel, el a fost şi preşedinte al PDL Diaspora.

William Brînză a candidat şi la alegerile prezidenţiale din 2014, din partea Partidului Ecologist Român.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
00:10
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou