10 sfaturi pentru o relație perfectă

Mălina Andrei, 1 aprilie 2015, Ora 15:20

  • print
  • |
10-sfaturi-pentru-o-relatie-perfecta-46185-1.jpg

Câteodată dragostea nu este de ajuns pentru ca o relație să reziste și să îi împlinească pe ambii parteneri. Chiar dacă aveţi multe în comun pentru a forma cu adevărat un cuplu, nu uita că fiecare dintre voi este o persoană distinctă.

Vine un moment în viață când se întâmplă să îl întâlnești pe el, cel alături de care vrei să construiești o relație perfectă, căruia îi dezvălui cele mai intime secrete și cu care reușești să stabilești o legătură specială. Totuși, nu toate relațiile încep atât de bine, iar conexiunea nu se realizează din primele priviri, atingeri sau discuții. Pentru astfel de situații, există o serie de trucuri și sfaturi, care te vor ajuta să transformi o relație aflată la început de drum într-una de lungă durată, frumoasă și împlinită.

1. Fii tolerantă!

Chiar dacă uneori te dezamăgeşte, dacă nu reacţionează aşa cum te-ai aşteptat, nu face mare caz de asta. Oricine mai poate greşi, nimeni nu e perfect. Nu-i scoate ochii cu gafa pe care a făcut-o, n-ai ajunge la nici un rezultat constructiv. Cel mai bine ar fi să aştepţi momentul potrivit pentru a-i spune ce te-a deranjat în comportamentul său. Cu siguranţă, această mică discuţie nu va rămâne fără rezultat.

2. Fiţi buni prieteni

Nu uita niciodată că pentru a forma un cuplu veritabil e nevoie de mult mai mult decât de atracţie fizică. Dacă vă veţi consolida relaţia, cu siguranţă veţi deveni buni prieteni. Dacă ai impresia că doar începutul stă sub pecetea comunicării, greşeşti. Comunicarea trebuie să fie pentru voi ca un fel de igienă zilnică. Împărtăşeşte-i partenerului tău din gândurile şi din temerile tale, fă-l părtaş la micile tale bucurii, arată-i că-ţi este jumă-tate şi din mintea ta.

3. Încearcă să-l înţelegi

În anumite împrejurări, s-ar putea să fii nemulţumită de el, pentru că nu se poartă cum crezi tu că ar fi normal. În loc să te îmbufnezi şi să-ţi faci chef de ceartă, mai bine încearcă să te pui în locul lui, să înţelegi ce anume l-a determinat să acţioneze în felul acesta.

4. Respectaţi-vă reciproc

Dacă te respecţi pe tine, cu siguranţă îi vei respecta pe cei din jurul tău, cu atât mai mult pe cei dragi. Doi oameni nu pot convieţui fără respect reciproc, oricâte alte lucruri i-ar ţine împreună. Când bunica îţi povestea că doi oameni pot trăi împreună fără să se iubească la nebunie, dar nu şi fără respect, ştia ce spune. Deşi, până la urmă, şi respectul este o formă de iubire.

5. Împărţiţi-vă responsabilităţile

Fiţi parteneri pe toate planurile. E minunat să ai alături de tine pe cineva care să te înţeleagă şi să te sprijine. Împărţiţi-vă echitabil responsabilităţile, iar dacă se întâmplă ca el să nu-şi poată duce la bun sfârşit îndatoririle, n-o lua prea în tragic, totul e să nu se repete la nesfârşit.

6. Întreţine pasiunea

Secretul unei relaţii de durată stă şi în felul în care ştii să-i păstrezi prospeţimea. Nu te baza pe ideea că dacă l-ai cucerit, e al tău pentru totdeauna. Nu i te dezvălui dintr-o dată. Păstrează un strop de mister pentru mai târziu.

7. Petreceţi-vă timpul liber împreună

Într-o relaţie, ideal ar fi ca partenerii să petreacă cât mai mult timp împreună. Dar cum fiecare e ocupat cu munca sa, timpul liber e singura portiţă de libertate pentru voi. Întoarceţi acest lucru în favoarea voastră şi preţuiţi fiecare clipă.

8. Nu ezita să-ţi arăţi sentimentele

Chiar dacă a trecut ceva vreme de când v-aţi mărturisit sentimentele pentru prima oară, nu lăsa praful să se aştearnă peste ele. Aminteşte-i în fiecare zi cât de mult îl iubeşti, fie prin vorbe, fie prin fapte. Nu există vârstă nepotrivită pentru a-i spune partenerului că-l iubeşti.

9. Nu-l respinge

Nu-i spune niciodată "Nu", oricât de plictisită sau obosită ai fi. Respingerile repetate îl vor îndepărta de tine. Chiar dacă nu eşti în dispoziţia de a-i face pe plac, nu-i spune un NU categoric, îndulceşte cumva situaţia.

10. Ai încredere în el

Încrederea între parteneri e semn de respect. Arată-i că-l preţuieşti şi ai încredere în el, în onestitatea lui. Să fii veşnic bănuitoare nu face bine nici unuia. Comunicarea permanentă dintre voi vă va menţine intimi şi nu vei mai avea motiv să intri la idei.

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
18:34
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou