5 plante pentru o piele mereu tânără

Mirela Ene, 30 iunie 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
5-plante-pentru-o-piele-mereu-tanara-32109-1.jpg

Infuzii, decocturi, uleiuri... toate îţi păstrează tenul luminos, neted şi suplu. Iată cinci dintre cele mai bune plante cu efect antirid şi modul în care poţi să le foloseşti, ca să obţii cele mai bune rezultate.

1. Sunătoarea

Excelent tonifiant pentru tenurile deshidratate, ridate şi lipsite de fermitate, sunătoarea stimulează funcţiile pielii şi regenerează epiderma. Se prepara şi se foloseşte atât de uşor, încât devine un tratament simplu şi mereu la îndemână: fă o infuzie dintr-o linguriţă de plantă uscată la 200 ml de apa fiartă, lasă la răcit şi aplică sub formă de comprese pe ten. Pentru o piele hidratată şi fermă se poate folosi uleiul de sunătoare, obţinut prin macerarea florilor în ulei de măsline, timp de o lună.

2. Luminiţa nopţii

Uleiul din această plantă are efect antioxidant, neutralizează radicalii liberi, restructurează fibrele de colagen, asigură o bună hidratare şi atenuează ridurile de expresie, oferind fermitate şi încetinind procesul de îmbătrânire. Poţi folosi acest ulei fie singur, fie împreună cu alte uleiuri hidratante, potrivite pielii. Sau poţi adăuga câteva picături în produsele tale de îngrijire (crema de zi, demachiant) pentru a te bucura de efec tele sale, zi de zi.

3. Albăstrelele

Au acţiune calmantă, tonifiantă, antirid şi revitalizantă. Sunt benefice în special pentru zona ochilor, caz în care tratează cearcănele, ochii obosiţi şi ridurile ce apar aici. Într-o cană cu apă clocotită, se pun 1-2 linguriţe de plantă şi se lasă 15 minute la infuzat. Se strecoară, se lasă la răcit şi se poate folosi în loc de loţiune tonică. Pe cearcăne sau pe pleoape, se aplică dischete de vată înmuiate în ceai, timp de 5 minute.

4. Pătrunjelul

E un bun remediu antirid şi de mare ajutor în cazul tenurilor congestionate şi al pielii pătate. Pune la fiert o mâna de frunze de pătrunjel în 300 ml de apă minerală. Lasă la răcit, strecoară, apoi înmoaie o dischetă de vată în lichidul obţinut şi aplică prin tamponări uşoare pe faţa curată. Nu se clăteşte.

5. Inul

Seminţele de insunt o sursă importantă de acizi graşi omega 3 şi omega 6 şi de vitamina A, deci excelente pentru îngrijirea tenului matur, cu tendinţă de uscare şi predispus apariţiei şi accentuării ridurilor. Uleiul obţinut din seminţe poate fi aplicat direct pe piele, iar acţiunea sa blândă îl face să poată fi folosit chiar şi zilnic. Făina obţinută prin măcinarea seminţelor se foloseşte în compoziţia măştilor pentru ten matur sau uscat.

Un ten întinerit în câteva minute

Împrospatează şi revigorează rapid tenul: prepară o infuzie de ceai verde, lasă la răcit, toarnă lichidul în formă de cuburi de gheaţă şi bag-o în congelator. Masajul tenului cu un cub în fiecare dimineaţă are efect de lifting. Tratamentul nu este recomandat tenului sensibil.

Sursa: Unica.ro

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
23:18
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou