BENEFICIILE uleiurilor asupra pielii şi a părului

Diana Ionescu, 18 martie 2013, Ora 15:20

  • print
  • |
beneficiile-uleiurilor-asupra-pielii-si-a-parului-29892-1.jpg

Este suficient sa aruncam o privire pe rafturile cu produse cosmetice ca sa intelegem ca uleiurile au devenit un trend! Dar care sunt beneficiile lor si pentru ce sunt indicate? Afla raspunsurile la cele mai importante intrebari despre noul secret al frumusetii!

Indiferent de sezon, atat pielea, cat si parul au nevoie de ingrijire speciala. Din fericire, pentru toate neplacerile cauzate de temperaturile scazute, exista remedii la indemana oricui: uleiurile!

De ce uleiurile dau rezultate mai bune in comparatie cu cremele de fata?

„Comparativ cu alte creme de fata, uleiurile patrund mai usor in piele, datorita texturii speciale", afirma Laurence Cassereau, director de Cercetare&Dezvoltare la Institutul Darphin. Pe langa bariera protectoare pe care o formeaza la nivelul pielii, uleiurile hranesc epiderma cu o multime de vitamine si acizi grasi nesaturati. „Pentru a obtine cele mai bune rezultate si a te bucura de toate beneficiile, alege uleiuri vegetale, care nu au in compozitie alcool, parfum, parabeni sau alti conservanti."

Uleiurile sunt potrivite pentru toate tipurile de piele?

Da! Chiar si tenul gras poate tolera extrem de bine uleiurile. Pentru ca pielea este obisnuita sa secrete o anumita cantitate de sebum. Cu cat folosesti mai multe produse agresive care inlatura sebumul, cu atat organismul se incapataneaza sa-l secrete in exces. in schimb, poti sa-ti „pacalesti" tenul ca are cantitatea suficienta de sebum aplicand putin ulei, seara, in loc de crema de noapte. Poti folosi uleiurile chiar si pentru a indeparta machiajul. Pot inlocui cu brio demachiantul pentru pielea sensibila, fiindca nu sunt atat de agresive si nu distrug echilibrul natural al epidermei.

Pot folosi uleiurile ca tratament intensiv in rutina zilnica?

Da, insa nu trebuie sa uiti de ceilalti pasi esentiali pentru o piele fara cusur: curatare, tonifiere si hidratare! Uleiurile ar trebui folosite ca tratament aditional. Chiar daca este iarna si mai putin soare, nu renunta la o crema sau un fond de ten cu factor de protectie!
PONT: Daca ti se exfoliaza tenul, toarna cativa stropi de ulei in palma si maseaza zonele cu piele descuamata. Poti face asta imediat dupa ce aplici fondul de ten.
Este timpul ca si corpul sa beneficieze de un ritual de ingrijire la fel de complex ca acela pentru ten! Iar uleiurile sunt perfecte pentru a obtine rezultate imediate, dar si de durata in acelasi timp!

Pot folosi ulei in loc de lotiune de corp?

Uleiurile pentru corp sunt recomandate persoanelor cu pielea uscata. Pentru a le spori eficienta, acestea trebuie aplicate imediat dupa baie sau dus. Astfel se impiedica cel mai bine deshidratarea pielii. Cu cat sunt aplicate mai tarziu, cu atat pielea are mai mult timp la dispozitie pentru a pierde din apa, devenind terna si descuamata. Poti alege ulei pur, cum este cel de masline sau samburi de struguri, presat la rece sau poti opta pentru uleiuri parfumate cu esente de fructe sau flori. Pentru ingrijirea mainilor, foloseste uleiul de arnica! Dupa ce indepartezi stratul de celule moarte masand pielea delicat cu un amestec de zahar si ulei de masline, aplica uleiul de arnica! Foloseste niste manusi din bumbac si lasa-l sa actioneze pe timpul noptii. Poti alege acelasi tratament si pentru talpi si calcaie. Daca nu te incanta senzatia uleioasa dupa aplicare, incearca uleiurile cu uscare rapida; acestea patrund imediat in piele.
PONT: Daca iti place sa personalizezi lucrurile, poti sa-ti faci singura propriul tau ulei! Amesteca in cantitati egale ulei de masline cu ulei de migdale si de samburi de struguri, germeni de grau sau jojoba si, pentru un parfum subtil, adauga cateva picaturi de ulei esential de citrice, fructe sau flori.

Pot aplica uleiul de corp la fel ca lotiunea sau crema?

„Cel mai bine este sa folosesti uleiul pe pielea inca umeda! in acest fel se absoarbe mai repede si hidrateaza pielea mai profund!", spune Sabine Schulz, de la Laboratorul Beiersdorf. Cand esti in criza de timp si trebuie sa folosesti aparatul de ras ca sa te epilezi, in loc de gel sau spuma alege sa utilizezi ulei de masline presat la rece. Vei evita astfel aparitia iritatiilor si descuamarea pielii. Poti folosi aceeasi metoda si pentru axile. Cercetatorii au descoperit ca riscul iritatiilor se reduce semnificativ daca dupa epilat aplici un preparat din ulei si glicerina (in proportie de 50/50) pentru a calma pielea.

Ce probleme ale pielii se pot preveni cu uleiuri?

Uleiurile pot fi folosite pentru a preveni o multime de neplaceri, indiferent de sezon. De exemplu, daca pielea de pe coate ti se usuca excesiv in timpul anotimpului rece, maseaza-le cu putin ulei in fiecare seara si vei scapa de aceasta problema in cateva zile. Poti preveni iritatiile care apar pe spate sau decolteu daca aplici, o data la doua zile, un ulei de corp in care ai pus cateva picaturi de ulei esential de arbore de ceai. Chiar daca celulita este o afectiune care nu se poate trata de pe o zi pe alta, dupa cum bine stim, poti imbunatati aspectul pielii masand-o cu un ulei anticelulitic cu efect termic. Pentru cele mai bune rezultate, dupa masaj imbraca niste colanti pentru slabit si fa macar 30 de minute de exercitii fizice! Iar daca iti doresti o piele elastica, ferma si fara cusur, afla ca tot uleiul este ingredientul-minune. Niclas Massalsky, presedinte Skincode, sustine ca cel mai eficient produs antivergeturi este uleiul aplicat cu sfintenie seara de seara pe pielea umeda!
Pentru podoaba capilara, uleiul este cu adevarat „elixir-minune". Gratie tehnologiei avansate si formulelor inovatoare din zilele noastre, poti aplica uleiuri pe par, fara ca acesta sa devina gras sau incarcat.

Pot include uleiurile in ritualul zilnic de ingrijire a parului?

Da! Dupa cum probabil stii, odata ce s-a degradat, firul de par nu poate fi reparat si trebuie sa apelezi la foarfece. Prin urmare, daca vrei sa-ti pastrezi lungimea parului, e musai sa protejezi varfurile cu un ulei special. Poti alege un produs concentrat, pe care sa-l aplici dupa baie, sau unul light, pe care sa-l folosesti in fiecare zi, in cantitate redusa.
PONT: Daca in sezonul rece pielea de pe scalp devine uscata si se descuameaza, aplica o data pe saptamana o masca din ulei de masline sau de ricin imbogatita cu vitamina A si E (le gasesti in farmacii sub forma de capsule moi sau vitamine uleioase)! Lasa tratamentul sa actioneze macar o ora, apoi urmeaza ritualul normal de ingrijire!

Prea mult ulei poate fi daunator?

Nu, dar este bine sa nu exagerezi. Pentru produsele leave-in, e suficient sa aplici in palma o cantitate cat o moneda (in functie de lungimea parului), pe care sa o distribui apoi uniform. Cand folosesti uleiurile ca tratament, aplica o cantitate mica in crestetul capului si apoi perie parul cu un pieptene cu dinti rari, pentru a distribui uleiul pe lungime.

e-joy.ro

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
23:17
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou