Cosmeticele care-ţi păstrează frumuseţea pe timpul verii

Diana Ionescu, 24 iulie 2013, Ora 09:48

  • print
  • |
cosmeticele-care-ti-pastreaza-frumusetea-pe-timpul-verii-32691-1.jpg

În timpul verii, din cauza temperaturilor foarte mari, pielea noastră se deshidratează, îşi pierde din elasticitate şi din strălucire. Foarte multe persoane au observat că la sfârşitul verii, tenul este mai ridat, petele pigmentare sunt mai evidente, iar părul este mai uscat şi mai tern.
Tocmai de aceea, îngrijirea este atât de importantă. Cremele de protecţie, măştile hidratante, tratamentele hrănitoare nu trebuie să lipsească din ritualul nostru de îngrijire.
Creme cu protecţie
Dacă pentru tine protecţia solară nu este atât de importantă, ai face bine să te răzgândeşti. Ştiai că ridurile, petele pigmentare şi alte probleme ale tenului apar din cauza soarelui? Şi chiar dacă acum tenul tău arată perfect, dacă nu-l protejezi, în câţiva ani, lucrurile nu vor mai sta la fel. Şi asta pentru că soarele este din ce în ce mai puternic şi ne afectează sănătatea pielii. Aplică în fiecare dimineață cremă cu factor de protecție solară pe zonele de piele expuse: față, urechi, gât, decolteu, brațe și picioare. Reaplică această cremă peste zi dacă petreci mult timp în aer liber!
Dacă o cremă de protecţie ţi se pare prea mult pentru tenul tău, alege un fond de ten cu factor de protecţie sau o cremă hidratantă cu protecţie.
Cremă BB
Pentru acele persoane care au un ten fără probleme, vara este anotimpul perfect în care pot renunţa la fondul de ten şi pot încerca o cremă BB. Este mult mai uşoară, are factor de protecţie, hidratează şi vindecă, şi dă un aspect mat tenului. Nu uita că vara ai nevoie de o nuanţă mai închisă pentru că pielea este bronzată.
Apă termală şi şerveţele umede
Când temperaturile cresc îngrijorător de mult, orice urmă de răcoare este binevenită. Foloseşte apa termală, pe care o poţi pulveriza pe faţă, decolteu, braţe şi chiar pe picioare dacă porţi o rochie sau o fustă. Îţi va da o senzaţie de răcoare şi-ţi va reface echilibrul mineral al pielii. Şi şerveţelele umede te ajută pentru a te împrospăta. Tamponează uşor gâtul şi decolteul.
Măşti pentru revitalizare
Aşa cum am mai spus, din cauza căldurii tenul nostru se deshidratează foarte uşor, în timpul verii. De aceea, măştile pentru hidratare nu ar trebui să-ţi lipsească din ritualul de îngrijire. Dacă nu eşti un mare fan al măştilor din comerţ, poţi încerca unele făcute chiar de tine, acasă.
O mască din pepene galben ajută la menţinerea supleţii şi elasticităţii pielii.
Pasează miez de pepene galben şi amestecă cu suc de portocale şi morcov ras. Lasă 10 minute să acţioneze şi clăteşte. Sucul de pepene galben are un efect calmant şi hidratant. De asemenea, îţi poţi aplica feliuţe pe faţă şi pe decolteu pentru o hidratare intensă.
O altă mască eficientă care hrăneşte pielea şi îi oferă strălucire este cea făcută dintr-o bucată pasată de miez dintr-un pepene galben amestecată cu o linguriţă de miere şi 2-3 picături de ulei de măsline. Lasă această mască să acţioneze pe faţă şi pe decolteu 15 minute, după care clăteşte.
Hidratare pentru zona ochilor
Pielea subţire din jurul ochilor este foarte sensibilă. Dacă ne uităm cu atenţie, vom observa că este prima zonă care se ridează. De aceea ai nevoie de o cremă destinată îngrijirii ochilor care să conţină acid hialuronic, dar şi un cocktail de vitamine. Îţi va hrăni pielea, va reduce ridurile fine şi va estompa cearcănele, scrie eva.ro.
Tratamente pentru păr
În timpul verii, şi părul nostru suferă foarte mult din cauza soarelui. Se usucă mai repede şi să rupe foarte uşor. Aşa că, nişte tratamente l-ar ajuta foarte mult. Iar în această perioadă, cele mai bune sunt uleiurile (argan, migdale, măsline etc). Tot ce ai de făcut este să-ți încălzești părul, înainte de a aplica uleiul, pentru a permite substanţelor hrănitoare să pătrundă mai bine, după care poţi să înveleşti părul într-un prosop.
Un mic truc este să aplici tratamentele pentru păr seara înainte de culcare pentru a permite substanţelor hrănitoare să pătrundă în firul de păr. Dimineaţa se spală părul normal şi se coafează rapid.
Creme pentru călcâie
O altă problemă cu care ne confruntăm vara: călcâie crăpate. Pentru a-ţi recăpăta fineţea călcâielor, ai nevoie de exfoliere care să îndepărteze celule moarte, cu ajutorul unei pietre ponce, dar şi de hidratare (poţi să foloseşti uleiuri naturale sau creme grase). Cel mai bine este să le aplici seara, înainte de culcare. După ce masezi zona crăpată, te încalţi cu o pereche de şosete pe care să le ţii în picioare toată noaptea.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:17
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou