Cum îţi corectezi defectele ochilor

Ziarul Atac, 19 august 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
cum-iti-corectezi-defectele-ochilor-33390-1.jpg

Micile defecte ale ochilor nu trebuie ajustate cu ajutorul unei cantităţi uriaşe de fard sau de mascara.

Din contră, este o metodă sigură de a le scoate şi mai mult în evidenţă. Acelaşi lucru este valabil şi pentru culorile foarte tari. Iată care sunt recomandările specialiştilor pentru a face nişte retuşuri ca la carte.

Ochi prea apropiaţi

În acest caz machiajul trebuie să fie mai intens spre colţul extern al ochilor, pentru a crea iluzia optică de alungire. Mai exact, culorile deschise trebuie aplicate în colţul intern, iar cele mai închise spre exterior. Dacă foloseşti tuş, trasează o linie care să depăseaşcă uşor ochii.

Ochi prea depărtaţi

Dacă te încadrezi în această categorie, trebuie să foloseşti nuanţe închise şi mate în colţul intern. Cu cât te apropii mai mult de exterior, culorile folosite trebuie să fie din ce în ce mai deschise.

Ochi foarte mari

Pentru a echilibra trăsăturile feţei, foloseşte farduri închise, atât pentru pleoapele superioare, cât şi pentru a contura partea inferioară. Pentru un machiaj natural, de zi, e suficient să foloseşti un fard cu două nuanţe mai închis decât culoarea pielii, pe care trebuie să îl aplici inclusiv în pliul ochilor. Aplică un creion negru sau maro chiar la baza genelor şi întinde-l uşor. Foloseşte-l, de asemenea, pentru a sublinia interiorul pleoapei inferioarei.

Ochi mici

Pentru a mări optic ochii, trebuie să foloseşti nuanţe care con¬trastează cu nuanţa irisului. De exemplu, dacă ai ochii albaştri, foloseşte tonuri de maro-ciocolatiu, negru pentru ochii căprui, roz pentru ochii verzi-albaştri, lila pentru ochii verzi. În colţul intern, pe arcadă şi în colţul extern al ochilor aplică o pudră uşor irizată. Foloseşte un mascara pentru curbare şi alungire.

Colţurile ochilor sunt căzute

Acest tip de ochi conferă feţei un aer trist. Poţi rezolva problema, aplicând un fard iluminator în colţurile externe, folosind mişcări ascendente. În interiorul pleoapei inferioare foloseşte un creion argintiu/alb/nude. Când foloseşti mascara, aplică-l din belşug pe genele superioare, din colţul extern.

Sursa: Unica

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
13:57
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou