Cum să arăţi mai tânără după 40 de ani

Mirela Ene, 10 iunie 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
cum-sa-arati-mai-tanara-dupa-40-de-ani-31454-1.jpg

Învață să folosești machiajul în avantajul tău. După 40 de ani, scopul e să estompezi ridurile și semnele de îmbătrânire și să dai chipului mai multă prospețime, luminozitate și strălucire cu ajutorul unui machiaj natural.

Uită de culorile aprinse pe buze, de fardurile în nuanțe închise sau de pudrele și blush-urile cu pigment închis. E momentul să folosești produse cu texturi fine, perlate, în culori discrete și naturale, care să aibă efect de întinerire și să îți pună în valoare trăsăturile.

Alege corect baza de machiaj!

Cremele grase, cu textură consistentă scot în evidență ridurile și imperfecțiunile tenului matur atunci când sunt folosite ca bază. Încearcă o cremă fluidă, lejeră, care să hidrateze optim și să intre cât mai repede în piele sau, și mai bine, folosește un primer, căci este o bază specială care matifiază perfect și estompează ridurile, pregătind astfel pielea pentru fondul de ten.

Nu aplica fond de ten în strat gros

Aplicat în cantitate prea mare, fondul de ten nu face altceva decât să accentueze ridurile, așa că folosește puțin, cât să uniformizezi culoarea tenului și să obții un aspect mat și neted. Alege unul fluid, ușor, cu proprietăți de hidratare (pentru că pielea matură e mai subțire și mai uscată) și antiageing. Aplică-l în puncte, apoi întinde-l cu degetele cât mai bine.

Poartă rujuri naturale

Nuanțele luminoase pe buze completează machiajul natural și dau un plus de prospețime. Culorile intense și texturile mate fac și mai vizibile liniile fine din jurul gurii, așa că evită-le. Rujurile trebuie să fie fine, satinate în nuanțe de piersică, trandafiriu sau roz pal. O alegere bună sunt și glossurile, care dau volum și strălucire naturală, datorită faptului că reflectă lumina.

Folosește puțină pudră

Ca să nu te îmbătrânești mai mult, nu încărca tenul cu pudră. Cea pulbere e mult maiindicată pentru tenul matur, spre deosebire de cea compactă, care încarcă și evidențiază ridurile. Atinge peria o dată pe suprafața produsului, scutură ușor și aplică pe față din centru spre exterior. Alege o pudră cu particule de iluminare, cu o ușoară nuanță roz și folosește-o numai pe pomeți, bărbie și puțin sub zona ochilor.

Nu crea umbre accentuate pe pleoape

Acestea îți vor întuneca privirea și pot produce un efect de pleoape căzute. Nuanţele închise, dar și culorile vii trebuie evitate. Folosește farduri cât mai naturale, ușor sidefate, perlate: bej, bronz, auriu, argintiu. Pentru a îndulci privirea și trăsăturile, aplică o mascara maro, în loc de una neagră.

Evită cremele și pudrele bronzante

Acestea nu reflectă aproape deloc lumina, drept urmare tenul tău va părea întunecat și îmbătrânit. De asemenea, e bine să renunți la cremele sau fondurile de ten cu tonuri oranj.

Iluminatorul întinereşte chipul

"Foloseşte un astfel de produs de machiaj, căci creează efectul de piele proaspătă, luminoasă, prin capacitatea sa de a atrage lumina asupra pielii. Pentru tenul matur, este indicat iluminatorul tip cremă sau lichid, întrucât cel de tip pudră subliniază ridurile fine. Aplică-l pe arcada sprâncenelor, centrul pleoapelor superioare, puntea nasului, pomeţi şi arcul lui Cupidon (deasupra centrului buzei superioare), pentru a realiza un machiaj de întinerire.

Iluminatorul tip cremă poate fi folosit atât înainte, cât şi după aplicarea fondului de ten. Ai însă grijă, nu se foloseşte niciodată dacă peste fondul de ten ai aplicat deja un strat de pudră".

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
21:06
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou