De ce se îngrăşă oamenii după ce se căsătoresc

Diana Ionescu, 1 august 2013, Ora 13:11

  • print
  • |
de-ce-se-ingrasa-oamenii-dupa-ce-se-casatoresc-32947-1.jpg

Fără îndoială, visul multor femei este să se căsătorească, să îmbrace o rochie albă, diafană şi să facă schimb de jurăminte cu alesul inimii lor. Însă după acest moment, apar inevitabil efectele post-mariaj, atât în cazul femeilor, cât şi în cazul bărbaţilor. Care sunt aceste efecte şi cum putem să le combatem?
Anii de căsătorie... direct proporţionali cu kilogramele în plus?
Aţi observat cum aproape toată lumea ia în greutate considerabil după primii ani de căsătorie? Acest lucru a devenit o problemă generală în ultimii ani, în special pentru femei. O explicaţie pentru respectivul fenomen este relativa relaxare care le cuprinde pe acestea după nuntă. Ele sunt convinse că bărbatul dorit va fi alături de ele pentru totdeauna şi le va iubi necondiţionat... chiar şi cu câteva kilograme în plus. Dar nu cumva este cam riscant să credem astfel? Chiar dacă nu este vitală, atracţia fizică constituie unul dintre cele mai importante elemente ale vieţii de cuplu. Iar pentru a menţine un nivel ridicat de atractivitate, este esenţial să avem grijă de corpul nostru.
Mariajul nu afectează doar greutatea, ci şi aspectul fizic general al femeilor, scrie Glamourmagazine.ro. Dacă înainte de căsătorie, obişuiau să se aranjeze în permanenţă, să-şi cucerească de fiecare dată iubitul cu un look nou, un machiaj inedit sau o rochie incredibil de sexy, după nuntă, femeile nu mai dau importanţă detaliilor. În plus, cercetătorii de la Universitatea din Ohio au descoperit că acestea încep să se îngraşe în timpul căsniciei din cauza rutinei. Întregul lor univers gravitează acum în jurul soţului şi al noului cămin, viaţa socială nu mai este la fel de activă, iar ieşirile sunt din ce în ce mai rare. "Stilul de viaţă şi regimul alimentar se schimbă după căsătorie pentru că trebuie adaptate la ritmul de viaţă al partenerului. E plăcut să iei mesele împreună cu soţul, să te bucuri de aceleaşi feluri de mâncare, dar asta înseamnă, uneori, să faci compromisuri culinare. Lucrul acesta nu este neapărat rău, dar sigur înseamnă schimbare", ne atrage atenţia Elena Ceciu, Food Psychology Coach (www.mananc-inteligent.ro). În aceste condiţii, este lesne de înţeles de ce femeile cad pradă neglijenţei. Total greşit! Căsătoria nu trebuie să fie o scuză pentru a deveni delăsătoare. O femeie este obligată să aibă grijă de ea întotdeauna, indiferent de situaţie sau de statul marital.
O altă cauză a creşterii în greutate poate fi sarcina. Multe femei îşi doresc să devină mame după căsătorie, iar acest nou rol le solicită foarte mult. "Apar alte priorităţii, cum ar fi creşterea copiilor, care-i ocupă mamei o mare parte din timp. Creşte gradul de oboseală, iar printre puţinele momente de recreere se numără odihna pe canapea în faţa televizorului şi, dintr-o presupusă economie de timp, vizionarea unui film poate fi însoţită de un castron plin cu mâncare. Iar urmările mâncatului în faţa televizorului sau la calculator sunt ştiute: lipsa de atenţie la masă încetineşte metabolismul, ne împiedică să ne dăm seama când ne-am săturat şi mâncăm, astfel, o cantitate mai mare de alimente, pe care nici măcar nu le savurăm, pentru că atenţia este concentrată în altă parte", afirmă Elena Ceciu. Deşi în perioada sarcinii acumulăm câteva câteva kilograme în plus, acest lucru nu înseamnă că nu ne putem menţine silueta în tot acest timp. Câteva exerciţii fizice uşoare, special adaptate pentru perioada sarcinii, sunt numai bune pentru sănătatea mamei şi a bebeluşului. În cazul femeilor însărcinate, mişcarea este benefică şi pentru recuperarea post-partum, care se va face mult mai uşor. Chiar şi după apariţia copiilor, sportul trebuie să fie o constantă în viaţa noastră. Ia exemplu de la Jessica Alba sau Victoria Beckham, două mămici care arată de-a dreptul impecabil, fiind active în permanenţă, scrie glamourmagazine.ro
Nici bărbaţii nu scapă de kilogramele în plus
Nu numai femeile, ci şi bărbaţii ratează proba cântarului după căsătorie. Aceştia îşi schimbă stilul de viaţă, dar şi obiceiurile alimentare. Mai puţine ieşiri, mai puţină mişcare, mai puţin sport, dar mai multe kilograme. În plus, lenevitul pe canapea în faţa televizorului, la care se adaugă, uneori, o bere rece, poate fi dăunător atât pentru aspectul fizic al bărbaţilor, cât şi pentru sănătatea acestora. Mai mult, sedentarismul favorizează apariţia unor probleme de sănătate grave precum: hipertensiunea, diabetul zaharat, atrofierea muşchilor şi multe altele.
Practicarea sportului, un regim alimentar sănătos şi o atitudine pozitivă constituie reţeta pentru starea de bine a oamenilor. Iar aceste lucruri nu trebuie date uitării odată ce verighetele au fost puse pe deget. Învaţă să faci exerciţii fizice alături de soţul tău în fiecare zi, sportul este de-a dreptul distractiv atunci când ai şi un coechipier. Fie că lucraţi acasă, la sală sau în parc, mişcarea trebuie să fie o prioritate. În plus, acordă mai multă atenţie regimului alimentar, mesele la voia întâmplării nu fac bine siluetei noastre. Nu este dificil să îţi menţii stilul de viaţă sănătos, chiar şi după ce te-ai căsătorit, trebuie să ai ambiţie şi să fii determinată să îţi organizezi mai bine programul.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:23
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou