Frumusețe cu fructe şi legume

Diana Ionescu, 22 iulie 2013, Ora 13:21

  • print
  • |
frumuse-e-cu-fructe-si-legume-32661-1.jpg

Vara, soarele devine un duşman pentru ten, nu şi dacă ştim însă cum să folosim darul fructelor. Iată câteva măşti naturale, uşor de preparat şi aplicat.
Pentru a beneficia corect de darul măştilor preparate în casă trebuie să ţii cont de nişte principii de bază:
1. Măştile se aplică întotdeauna pe un obraz curat.
2. E indicat să-ţi faci această mască seara, pentru ca, după înlăturarea ei, să nu fii nevoită să te fardezi, prelungindu-se astfel efectul măştii.
3. Nu uita să întinzi masca şi pe gât, şi pe decolteu!

Mască pentru catifelare cu piersică
Fructele bine coapte şi zdrobite au fost folosite încă din antichitate de către femei pentru îngrijirea tenului. Potasiul şi vitamina A, pe care le deţine din belşug piersica, hidratează, catifelează şi dau strălucire pielii.
Decojeşte fructul, taie-l mărunt şi striveşte-l într-un vas de sticlă sau porţelan (nu de metal!). Amestecă apoi fructul strivit cu 2-3 linguriţe de iaurt.

Mască pentru ten uscat cu pepene galben

Pepenele galben e celebru pentru proprietăţile sale de regenerator de ţesuturi. De asemenea, cataplasmele cu miez de pepene sunt folosite în caz de inflamaţii ale pielii.
Curăţă-l de seminţe şi ia din miezul zemos (de la mijloc) 2-3 linguriţe. Zdrobeşte pulpa, apoi adaugă apă distilată şi lapte nefiert (în părţi egale).

Măști cu roșii
Conţin multe substanţe nutritive, săruri minerale şi vitamine şi sunt foarte bogate în potasiu.
Mască pentru ten gras: în cazul unui ten gras, de culoare pământie şi cu pori foarte mari, aplică felii de roşii şi ţine-le câteva minute.
Mască pentru ten uscat: amestecă o roşie dată pe răzătoare cu o cantitate mică de amidon până se obţine o pastă. Adaugă apoi câteva picături de ulei vegetal. Întinde pe faţă pentru 20 de minute şi clăteşte cu apă călduţă.
Mască pentru orice tip de ten: amestecă 2 linguri de brânză de vaci proaspătă, o lingură de lapte, o lingură ulei de floarea-soarelui, o roşie tăiată bucăţele până ce totul devine o pastă. Întinde masca pe faţă 15-20 de minute şi apoi clăteşte-te, scrie ecuisine.ro.

Măști cu morcovi
O sursă bună de vitamine şi caroten (conţine provitamina A), bogat în minerale (magneziu, potasiu, fier), morcovul face minuni în cosmetică.
Mască pentru pigmentarea tenului: ia 2 morcovi potriviţi pe care îi dai prin robot până obţii o pastă. Aplici pe ten până simţi că se usucă. Clăteşte cu ceai de muşeţel!
Mască pentru ten sensibil: amestecă piureul din 2 morcovi cu sucul de la o jumătate de portocală.
Mască pentru exfoliere: fierbe 2 morcovi, pisează-i şi amestecă-i cu un praf de sâmbure de caise (se găseşte la magazinele naturiste). Celulele moarte se vor exfolia după 15 minute.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:00
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou