Best Dental

O rochie purtată de Vivien Leigh în filmul 'Pe aripile vântului', vândută cu 137.000 de dolari

Mălina Andrei, 20 aprilie 2015, Ora 10:12

  • print
  • |
o-rochie-purtata-de-vivien-leigh-in-filmul-pe-aripile-vantului-vanduta-cu-137-000-de-dolari-46335-1.jpg

O rochie purtată de actrița Vivien Leigh în celebrul film 'Pe aripile vântului' din 1939 a fost vândută sâmbătă cu 137.000 de dolari prin casa de licitații Heritage Auction, transmite AFP, citat de Agerpres.

Ansamblul din două piese, care inițial era gri-bleu, dar s-a decolorat între timp și este de culoare gri-deschis, avusese prețul de pornire de 60.000 de dolari.

Rochia brodată aparținând personajului Scarlett O'Hara a făcut parte dintr-un lot de 150 de obiecte legate de această peliculă provenind din colecția lui James Tumblin, fost specialist în domeniul coafurii și machiajului de la studiourile Universal, care a început în anii 1960 să strângă amintiri legate de filmul recompensat cu zece premii Oscar.

Printre obiectele vândute de Heritage Auction - în SUA, la Beverly Hills, sau online (www.ha.com) - s-au mai numărat o pălărie de pai cu panglici verzi purtată de Scarlett O'Hara, achiziționată cu 52.500 de dolari, și o bluză roz a aceluiași personaj, pentru care s-au plătit 32.500 de dolari.

Un costum gri al lui Rhett Butler - erou întruchipat de Clark Gable - a fost cumpărat cu 55.000 de dolari, iar o uniformă militară a lui Ashley Wilkes - rol jucat de Leslie Howard - s-a vândut sub estimări, cu numai 16.200 de dolari.

 

 

EDITORIAL

Kovesi are locul asigurat! George Simion, contracandidat

Kovesi are locul asigurat! George Simion, contracandidat

 Kovesi are locul asigurat! George Simion, contracandidat ROTATIVA și LIPSA DE LEGITIMITATE În vara anului 2012, un acoperit al serviciilor de informații, infiltrat la Palatul Cotroceni pe poziția de consilier prezidențial, îi susura lui Traian Băsescu în urechi scenariul conform căruia PDL poate câștiga alege ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:49
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou