Pălării de soare - propuneri pentru vară

Ziarul Atac, 24 iunie 2012, Ora 21:55

  • print
  • |
palarii-de-soare-propuneri-pentru-vara-26666-1.jpg

Pălăriile de soare sunt cele mai importante accesorii ce trebuie să te însoţească pe parcursul acestei veri călduroase. 

Oricât de mare ne-ar fi dorul de băi de soare şi vacanţe la plajă, trebuie să luăm în consideratie faptul că expunerea prelungită sub soare prezintă şi dezavantaje .

Pălăriile de soare au reprezentat din cele mai vechi timpuri nu doar o declaraţie de stil, ci şi o metodă eficientă de a te păzi de razele nocive ale soarelui.

Pentru vara lui 2012, recomandările privitoare la accesorizare prin pălării de soare au la bază un look mai mult urban, mai puţin estival. Observăm din ce în ce mai mult cum amprenta oraşului intervine asupra destinaţiilor de vacanţă, afectând odată cu mediul şi stilul de viaţă caracteristic şi maniera în care alegem articole de vestimentaţie.

Dacă până acum ceva timp puteam spune că moda a coborât în stradă, în 2012, devine din ce în ce mai clar faptul că moda podiumurilor nu se fereşte să calce nici pe nisip.

Dat fiind faptul că moda străzii "se mută" pe plajă, pălăriile de soare trebuie să se adapteze la cerinţele chic care ne ghidează apariţiile estivale.

Acestea fiind spuse, cu regret ne vom lua adio de la şepcile baseball care ne ofereau un look sport, precum şi de la pălăriile cloche de vară, care ne trimiteau pe tărâmul amintirilor din copilărie.

Pentru vara 2012, dacă vorbim de pălării de soare, automat ne îndreptăm fie spre cele urban chic, fie spre dulcele stil clasic.

În acest sens, vă propunem trei tipuri de pălării de soare ce vor completa perfect orice ţinuta de plajă şi îţi vor oferi protecţia necesară în zilele toride:

 

Pălării de soare cu boruri late

Pălăriile cu boruri late fac parte din ultima categorie, aducând pe lângă eleganţă şi puţin rafinament în plus costumelor de baie retro, şi maximum de protecţie solară oferită de pălării de soare.

 

Influenţa retro este deosebit de apreciată, motiv pentru care pălăriile cu boruri completează perfect tendinţele sezonului actual, transportându-te direct în atmosfera anilor 1970.

 

Pălării de soare Fedora

Fedora este acel tip de pălărie asociat, incorect însă, cu un stil clasic masculin. Pe bună dreptate, Fedora sunt pălăriile de vară cele mai apreciate graţie facilităţii cu care le putem accesoriza unui stil masculin relaxat, la care apelăm vară de vară.

 

Contrat credinţelor populare, Fedora a fost purtată pentru prima dată în istorie de către un personaj feminin (de unde şi numele), al unei producţii cinematografice de la sfârşitul secolului al XIX-lea. Apariţia pălăriei a determinat o creştere în popularitate a acestui tip de accesoriu în rândul femeilor, pentru mai bine de 20 de ani. Până la mijlocul anilor 1960, pălăria Fedora era preferata femeilor, cât şi a bărbaţilor de pretutindeni.

 

Pălării de vară Trilby

 Vei deosebi pălăriile Trilby de tipul menţionat anterior datorită marginii cu linii fluide, a lăţimii de aceeaşi dimensiune pe toată circumferinţa pălăriei şi, automat, graţie aspectului mult mai feminin pe care pălaria Trilby ţi-l conferă.

Tocmai din această pricină, pălăriile de vară Trilby sunt preferatele acestei veri, designerii şi brandurile tale preferate oferindu-le tot felul de artificii, texturi şi culori demne de sexul frumos.

Acest tip de pălării de vară sunt, întocmai ca şi cele menţionate mai sus, perfecte pentru un look urban chic, accesorizat cu flori, eşarfe sau funde.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
23:21
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou