Secretul unui corp de invidiat

Ziarul Atac, 9 septembrie 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
secretul-unui-corp-de-invidiat-34023-1.jpg

Există tot mai multe dovezi că alimentele sunt cheia unui organism sănătos care să funcţioneze normal.

Deşi teoria este cunoscută, oamenii nu acordă o importanţă ridicată aliemtaţiei de zi cu zi. Atunci când intervin problemele de greutate, atenţia trebuie să fie îndreptată către nutriţie şi sport. Iată câteva secrete care te pot face să arăţi mai bine, să fii mai frumoasă şi să te simţi mai sănătoasă.

Strugurii
Antioxidanţii pe care îi găsim în struguri, ca de pildă vitamina C, acţionează ca nişte „bodyguarzi" ai tenului, protejându-l de ravagiile radicalilor liberi. Ei repară şi chiar previn apariţia ridurilor, uscarea prematură a tenului şi lăsarea pielii. O ceaşcă de bobiţe de struguri asigură aproape 20% din necesarul zilnic de vitamina C şi conţine resveratrol, cu rol în conservarea elastinei - o proteină importantă, ce păstrează aspectul sănătos al pielii.

Peştele şi nucile

Alimentele bogate în acizi graşi Omega-3 ajuta la controlul inflamaţiei în întreg organismul, inclusiv al acneei. Asta înseamnă halibut, nuci, seminţe de în şi mai ales somon, care nu ar trebui să lipsească din dieta ta dacă vrei să ai un ten curat şi luminos. Ceea ce nu trebuie în nici un caz să mănânci dacă ai probleme cu coşurile sunt carbohidraţii procesaţi, precum pâinea albă şi cereale dulci.

Lactatele
Chiar dacă spray-ul de gură şi bomboanele cu mentă pot soluţiona temporar problema, ele nu combat cauza principală a respiraţiei neplăcute, şi anume acumularea de bacterii pe limbă, între dinţi şi în partea din spate a gâtului, cauzată cel mai adesea de periajul incorect.

De fapt, dacă dropsurile de mentă sau gumă la care apelezi regulat conţin zahăr, nu vor face altceva decât să hrănească microbii, iar problema va deveni şi mai supărătoare. Specialiştii japonezi ne oferă însă o soluţie: iaurtul simplu, fără zahăr, care contribuie la înlăturarea compuşilor de sulf, având drept rezultat o respiraţie proaspătă. Femeile care suferă de sindrom premenstrual şi mai au, pe deasupra, şi lipsa de calciu, se lupta cu crampe mai severe, schimbări de dispoziţie şi balonare.

Experţii ne învaţă că 1,2 grame de calciu pe zi (2 felii de brânză elveţiană, un pahar de lapte degresat sau un iaurt) pot reduce simptomele de SPM cu aproximativ 48%. Mai mult, durerile de cap la menstruaţie pot indica un deficit de magneziu, caz în care un sfert de ceaşcă de migdale (30% din necesarul zilnic de magneziu) îţi poate diminua disconfortul.

Mere şi unt de arahide
O alternativă sănătoasă la snaks-urile obişnuite din timpul zilei sunt merele cu o linguriţă de unt de arahide. Spre deosebire de biscuiţi sau alte dulciuri, această combinaţie conţine carbohidraţi bogaţi în fibre şi cu puţine proteine, care se digeră mai greu decât o gustare formată doar din carbohidraţi, aşa încât energia se va elibera într-un timp mai lung. Iar când te simţi obosit la serviciu şi nu ai la dispoziţie decât tonomatul cu dulciuri, alege o pungă de alune bogate în proteine.

Sursa: Sfatulparintilor.ro

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:38
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou