Senzaţie la "Sibiu Fashion Days"

Dan Alexandru, 3 iunie 2013, Ora 16:00

  • print
  • |
senzatie-la-sibiu-fashion-days-31237-1.jpg

Moda, eleganţa, rafinamentul şi extravaganţa s-au îmbinat perfect în cadrul Sibiu Fashion Days - ediţia SMART 2013. Evenimentul a adunat în Piaţa Mare mii de spectatori, care au putut cunoaşte tendinţele verii, dar şi cele de toamnă şi de iarnă, în materie de vestimentaţie. 25 de designeri şi-au urcat pe scenă colecţiile în acest weekend, care a numit oraşul capitală a modei.

Dintotdeauna, o femeie este preocupată de aspectul fizic, de machiaj şi de hainele pe care le poartă. Tendinţele sezonului s-au putut afla, în acest weekend, în cadrul Sibiu Fashion Days, un eveniment care a strâns în centrul Sibiului mii de oameni, curioşi să descopere nuanţele ce se poartă, dar şi să îşi încânte ochii cu frumuseţile de pe podium sau să danseze la concertul susţinut de Corina sâmbătă.

Rochii elegante marca Oana Ciclovan - Colecţia Ocassion "Collage"

Manifestarea a început vineri seară, când pe podiumul din Piaţa Mare actorul Florin Coşuleţ a moderat evenimentul, trecând în revistă descrierile fiecărei colecţii a designerilor. Astfel, primul pe care l-a prezentat vineri a fost Ştefan Muscă, un tânăr ce a venit să etaleze, prin creaţiile sale vestimentare, relaţia dintre extravaganţă şi feminitate. Jeanşii sofisticaţi, rochiile elegante, dar şi culorile deschise şi intense au atras atenţia publicului şi, totodată, aplauzele lui.

Acestuia i-a urmat Loulou, respectiv Andra Ţurcanu, care a dat centrului Sibiului un aer parizian, prin creaţiile de argintiu sclipitor şi cele lărguţe, scurte, precum şi Teodora Popimoise, studentă la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, secţia Design Vestimentar, din cadrul Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, ce a surprins elemente de aer şi de apă, respectiv din lumea fluturilor şi a peştilor, alegând să pună în relief femeia frumoasă şi modernă, dar şi pe cea ageră şi imprevizibilă. Jam Dam & Passion du Brazil a cuprins în momentul său şi o colecţie de brăţări din pietre preţioase, Jam Dam, a căror denumire provine din limba thai şi înseamnă "inimă de piatră".

Dar nici domnii nu au fost neglijaţi şi au putut să vadă, în cadrul prezentării dedicată lor, că cele mai potrivite culori ale acestui sezon sunt cele închise, negru şi gri, sacourile fiind, de altfel, indispensabile.

În ceea ce priveşte materialul folosit, din creaţiile designerilor nu au lipsit satinul, voalul, bumbacul, mătasea, dantelă şi pielea.
În total, 12 designeri, pe muzica de care s-a ocupat DJ Moshu, au bifat moda în prima zi a Sibiu Fashion Days, alături de cei amintiţi fiind şi Clara Rotescu, Mircea Bărbulescu, Cosmina Englizian Couture, Oana Ciclovan, Silvia Terziu, Curly Boutique, Mihaela Drafta şi Rita Mureşan, care, după o absenţă de aproximativ un an din lumea fashion, a urcat pe podiumul din Sibiu o colecţie inedită de costume de baie glamour şi rochii de plajă.

Ultima seară de festival...

Şi seara de sâmbătă a adus o agendă încărcată la Sibiu Fasion Days. Delia Lungu, C&A - colecţie pentru copii, Raluca Popa - Atelier 173, Ştefănia Caragea, Mirela Diaconu, Valentina Vidraşcu, Roxana Butnaru, George Hojbotă, Andreea Tincu, Norina Stoica, Lena Criveanu, Ana Radu şi Doina Levintza au fost cei 13 designeri care au scris povestea modei pe 1 Iunie.

Dantelă, dungile aurii, combinaţia dintre elementele din cultura populară cu cele din cea internaţională, culorile vii, desenele pictate manual, croielile îndrăzneţe, dar şi nostalgice, cristalele şi volumele 3D au fost doar câteva dintre conceptele pe care publicul le-a putut vedea sâmbătă. Seara s-a încheiat cu colecţia Doinei Levintza, care a cuprins renumita rochie de mireasă, ce a apărut în nenumărate editoriale, cu "pălărie".

Corina, la final

Însă ediţia din acest an a evenimentului nu s-a terminat odată cu finalul prezentărilor de modă. Corina a susţinut un concert ce a ridicat publicul în picioare, cu care a cântat refrenele sale celebre. Printre piesele interpretate, s-au numărat noul single, "Pernele moi", "Minim doi", a lui Alex Velea, "Munky Funky" şi "A ta". Alături de ea, a urcat pe scenă şi Dony, un tânăr sibian de 16 ani, care a dansat şi a fredonat câteva versuri. În plus, podiumul s-a umplut şi de alţi fani, ce au alcătuit coregrafii melodiilor Corinei, care, de altfel, a întreţinut un continuu dialog cu spectatorii.

Evenimentul, organizat de Idea for Events şi Nicolle Stănese Cioltea, s-a bucurat de privirile a mii de persoane. "Niciodată nu cred că am fost mai fericită ca acum, că nu a plouat. Mie, în general, îmi place ploaia, dar nu atunci când organizăm evenimente outdoor. Însă e clar că Dumnezeu ne iubeşte. Au fost seri reuşite, zic eu", spune Nicolle Stănese Cioltea, care promite pentru ediţia următoare surprize şi mai mari.

"Ne-am gândit deja la evenimentul de anul viitor, pentru că au venit multe cereri din partea multor designeri. Deja am vorbit cu un DJ celebru, avem stabilite concerte în fiecare seară - poate mai mult de unul pe seară - şi multe alte surprize, pe care publicul o să le descopere atunci", mai adaugă aceasta...

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:32
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou