Tehnica epilării cu aţă

Mirela Ene, 28 octombrie 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
tehnica-epilarii-cu-ata-35249-1.jpg

Epilarea cu aţă este cel mai nou trend în materie de îndepărtare a părului nedorit şi oferă cele mai bune rezultate în cazul sprâncenelor. Iată toate informaţiile utile despre epilatul cu aţă.

Metode clasice de epilare analizate

Braţele, picioarele, axilele şi zona inghinală - toate suferă de aceeaşi problemă: sunt acoperite (într-o măsură mai mare sau mai mică) de fire de păr nedorite. Pe care ai da orice să nu le mai vezi. Din fericire, de la an la an, instrumentele pentru epilarea făcută acasă s-au perfecţionat, au devenit mai practice şi mai uşor de folosit, cu rezultate de lungă durată. Iată de ce îţi propunem o analiză pro şi contra a diverselor posibilităţi electrice şi cosmetice de îndepărtare a firelor de păr.

Aparatul de ras - cel mai rapid

Cum acţionează. Îndepărtează partea vizibilă a firului. Noile aparate de ras din comerţ sunt dotate cu 3-4 lame care permit o tăiere a firului foarte precisă. Pielea rămâne vizibil mai netedă, mai catifelată şi mai plăcută la atingere.

Indicaţii. Poate fi folosit de toată lumea, dar cele care au o epidermă uscată sau delicată trebuie mai întâi să o hidrateze cu un produs uleios. Uleiul, în acest caz, este ideal, pentru că împiedică lama să îndepărteze pelicula naturală hidratantă cu care este acoperită pielea. Este total greşit, în schimb, să foloseşti spuma săpunului înainte de a te rade, pentru că usuci pielea.

Unde poate fi folosit. Se poate folosi pe orice parte a corpului, nu şi pe faţă. Pentru a nu te tăia sau irita, trebuie să schimbi aparatul după fiecare "operaţiune".

Punct forte. E practic şi rapid.
De cât timp ai nevoie. 5-10 min.
De repetat. La două-trei zile.
Secretul. Pentru a "înmuia" şi firele mai dure şi a uşura alunecarea aparatului, este de dorit să foloseşti o spumă de bărbierit. Mişcarea cea mai potrivită? În sens invers creşterii firului de păr.

Epilatorul - cel mai precis

Cum acţionează. Aparatul este dotat cu o mulţime de pensete minuscule care, deschizându-se şi închizându-se, prind firul de păr şi îl smulg cu tot cu rădăcină.

Indicaţii. Pentru a fi eficient şi nu foarte dureros, ar fi bine să fie folosit doar de persoanele care au fire de păr rare şi nu foarte lungi.
Unde poate fi folosit. Pe picioare.

Punct forte. Este o metodă foarte curată care, în plus, garantează şi rezultate de durată.

De cât timp ai nevoie. 10 minute pentru ambele picioare, dacă este folosit cu regularitate. În caz contrar, timpul se poate dubla.

De repetat. Din 20 în 20 de zile.

Creme, geluri, săpunuri - adio, suferinţă!

Cum acţionează. Toate produsele care îndepărtează în mod chimic pilozitatea "atacă" doar zona superficială a firului: nu afectează nici bulbul, nici rădăcina acestuia.

Indicaţii. Folosirea acestora este mai puţin dureroasă decât cea a cerii, iar efectul este mult mai de durată decât cel pe care-l obţii cu ajutorul aparatului de ras. Dar trebuie evitate dacă pielea este sensibilă sau înroşită de soare. Oricum, înainte de a folosi prima dată un astfel de produs, este bine să-ţi faci un test antialergic: aplică o cantitate mică pe antebraţ şi las-o acolo 10 minute. Dacă în 48 de ore n-a apărut pe zona respectivă nici o reacţie, o poţi folosi fără nici o problemă.
Unde poate fi folosit. Pe tot corpul (pentru fiecare zonă în parte există produse specifice).
Punct forte. Acţionează rapid şi fără durere.
De cât timp ai nevoie. Aproximativ 30 min. - între momentul aplicării, timpul în care acţionează şi clătire.
De repetat. După 10 zile.

Secretul. Trebuie să aplici un strat omogen din produsul ales: în zona cu pilozitate redusă foloseşte gelul, iar în zona cu pilozitate accentuată - crema. Pentru a evita efectul de "puncte roşii", la final, foloseşte un hidratant fără parfum.
Ceara caldă - rezultate de durată
Cum acţionează. Datorită consistenţei sale vâscoase, se lipeşte de firul de păr, pe care-l îndepărtează prin smulgere. Poţi găsi şi ceară care, la 37-38 de grade, este foarte eficientă. Pentru a-i verifica temperatura, după ce ai încălzit-o, lasă să cadă o picătură pe dosul palmei.
Indicaţii. În cazul în care ai capilarele fragile sau suferi de varice, ar fi bine să o eviţi. La fel şi dacă ţi-ai făcut un peeling chimic sau dacă iei medicamente împotriva acneei. Motivul? În ambele cazuri, pielea ar putea fi foarte fragilă.
Unde poate fi folosit. Pe braţe, pe picioare şi pe faţă. Epilarea în zona inghinală şi în zona axilelor ar fi mai bine să o laşi pe seama cosmeticienei.

Punct forte. Pielea se menţine netedă mai multă vreme.
De cât timp ai nevoie. Între 40 de minute şi o oră.
De repetat. După 25-30 de zile.
Secretul. Înainte de aplicarea cerii, dă-te pe zona respectivă cu puţină pudră de talc: îndepărtează umezeala pielii şi firele de păr se vor smulge mai uşor.
Şi după epilat, ce e de făcut?

Fie că foloseşti aparatul de ras, ceara sau crema, după epilare, epiderma e mai roşie şi mai iritată. Şi nu prea suportă produsele cosmetice.

Excepţie fac următoarele trei:

- Balsamul după epilat: are o formulă specială care înlătură iritaţiile şi reuşeşte chiar să încetinească creşterea firului de păr.
- Uleiul calmant: este ideal după ce ai folosit ceara, pentru că permite îndepărtarea cu uşurinţă a petelor rămase pe piele. Hidratează şi catifelează pielea în mod deosebit.
- Deodorantul fără alcool: pentru a te da cu deodorant după ce ai epilat axilele, nu poţi folosi decât produsele fără parfum, fără alcool şi hipoalergenice.

Epilatul cu aţă, o metodă folosită de femei de mii de ani

Alternativă mai puţin dureroasă la epilatul cu ceară sau smulsul firelor rebele cu penseta, epilatul cu aţă este folosit de femei încă din Antichitate.

Metoda epilatului cu aţa era foarte la modă în India şi Orientul Mijlociu (unde ştim cu toţii că femeile sunt destul de brunete şi au nevoie de pensat şi epilat serios).

În ultimii ani, metoda milenară de epilat cu blândeţe a devenit foarte populară în Statele Unite şi Europa. În cazul pensatului sprâncenelor, epilatul cu aţă este mai blând cu tenul sensibil, roşeaţa de după îndepărtarea părului ţine mai puţin şi nimeni nu riscă să se ardă direct pe faţă.

În plus, firele foarte mici sunt mai uşor de găsit, deoarece aţa nu ratează nici firişoarele scurte şi subţiri şi se elimină şi riscul infecţiilor (foliculită), deoarece aţa curată este mai igienică decât ceara refolosită şi reîncălzită.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
17:06
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou