Trucuri feng shui pentru casă

Ziarul Atac, 19 ianuarie 2015, Ora 00:10

  • print
  • |
trucuri-feng-shui-pentru-casa-45199-1.jpg

Feng Shui este o filosofie orientală, bazată pe teoria celor cinci elemente ( Pământ, Metal, Apă, Lemn, Foc ) și pe principiile Yin și Yang, care oferă sfaturi și remedii pentru a crea un spațiu armonios din punct de vedere energetic. Cele patru centre de interes majore din Feng Shui sunt : bogăția, fericirea, longevitatea și copii sănătoși.


Filosofia Feng Shui încearcă să reechilibreze forțele care se manifestă local pentru a ameliora, sănătatea, prosperitatea și comportamentul persoanelor.

Feng Shui nu e un ghid care te învaţă cum să creşti pomul cu bani sau să îi vrăjeşti pe oameni să se îndrăgostească nebuneşte de tine. Feng Shui nu este nici un remediu bun la toate. Totuşi, această artă te va ajuta să îţi îmbunătăţeşti anumite aspecte ale vieţii.
Dacă eşti gata să faci câteva schimbări, iată câteva sfaturi pentru o atmosferă "zen":


1. Decoratul.
Dacă te-ai apucat să redecorezi prin casă, ori să zugrăveşti, e bine să faci această activitate avându-i pe cei dragi în minte. Gândeşte-te la iubitul tău în timp ce te lupţi cu vopsitul peretelui din sufragerie, la prietena ta cea mai bună sau la părinţii tăi în timp ce decorezi dormitorul cu noile perdele. Efectul va fi că tu te vei relaxa şi astfel vei lucra mult mai cu drag. Ştii tu cum e aia cu "gândeşte pozitiv"!


2. Poziţionarea scaunelor.
Oriunde s-ar afla canapelele şi scaunele în casă, în cameră sau la birou, oricine se aşează pe ele trebuie să aibă o vedere bună către uşa de intrare/ieşire.


3. Fără pantofi şi papuci în faţa uşii. Dacă stai la casă, probabil că obişnuieşti să îţi arunci încălţămintea undeva în faţa locuinţei înainte să intri. Mai ales dacă ai umblat prin zone mai puţin... asfaltate. De ce nu e bine? Energia sau "chi" este purtată de vânt şi va colecta mirosurile pantofilor, mirosuri care dacă intra în casă, se spune că vor aduce boli celor care locuiesc acolo. "Chi" caută apa, aşa că dacă nu ai vreo sursă de apă prin jur, ca de exemplu un acvariu cu peşti, această energie se va pierde în vânt.


4. Fără oglinzi în dormitor. Ok, probabil că ai o astfel de oglindă undeva în cameră pentru a te aranja dimineaţa. Unde mai pui că sexul în faţa oglinzii poate fi destul de "kinky", dar principiile Feng Shui interzic astfel de amenajări. În faţa sau lângă patul tau nu trebuie să existe oglinzi! De ce? Oglinzile amplasate în faţa patului aduc o a treia persoană în relaţia voastră. Şi nu vorbesc aici de un menage-a-trois, în cazul în care te tenta ideea, ci de o aventură a unuia dintre parteneri.


5. Fără televizor în dormitor. Te-ai obişnuit să te uiţi la un film seara înainte de culcare direct din pat sau să te trezeşti de dimineaţă în weekend şi să urmăreşti desene animate în dormitor? Practicienii de Feng Shui te sfătuiesc să renunţi la acest obicei. Dacă îţi este greu să te dezobişnuieşti, atunci după ce ţi-ai urmărit emisiunea preferată, acoperă televizorul cu un material din plastic. Da, trebuie neapărat să fie din plastic!


6. Aeriseşte dormitorul. Mai ţii minte că ţi-am spus ceva mai sus despre "chi"? Ei bine, cum vrei să pătrundă energia în casa ta dacă nu deschizi ferestrele? Lasă în fiecare zi, cel puţin 20 de minute, camerele să se aerisească pentru că "chi" proaspăt să pătrundă în casa ta.


7. Evită paturile suprapuse. Fie că vorbim de dormitorul copiilor sau de o noapte petrecută la nişte prieteni unde va trebui să dormi într-un pat suprapus, trebuie să ştii că acest lucru nu este corect din punct de vedere al principiilor Feng Shui. Ştiu că economiseşti foarte mult loc optând pentru un astfel de pat, dar cine va dormi în patul de jos nu va beneficia de "chi" proaspăt, iar acest lucru îi va afecta sănătatea.


8. Fântână în casă.
Da, sună ciudat şi poate şi puţin spre kitsch, dar fântânile atrag energia pozitivă. Ţi-am mai spus eu că "chi" este atras de sursele de apă. Important este să aşezi această

Este important să ai grijă ca toate elementele din jurul tău să fie într-o aranjare perfectă pentru că acestea garantază armonia din viața ta.
În acest sens îţî oferim câteva trucuri din arta feng shui-iului, care garantează armonia în viaţa ta.


Elimină energiile negative din casă. Experţii în materie de feng shui ne sfătuiesc să ne curăţăm casele înainte de anul nou. Daca nu ai apucat să faci asta, află că încă nu e timpul pierdut. În plus, dacă vrei să-ţi îmbunătăţeşti relatiile cu cei din jur, fă asta: ia nişte sare de mare şi presar-o de-alungul pereţilor casei, pe interior. Lasă peste noapte, iar a doua zi mătura sarea şi pune-o într-un sac de gunoi. În timp ce faci asta, imaginează-ţi că odată cu sarea arunci toate energiile tale negative.


Cum să atragi dragostea. Dacă eşti singur/ă şi îţi doreşti neapărat pe cineva lângă tine, "absoarbe" energie vestică. Tot ce trebuie să faci este să priveşti apusul cel puţin de trei ori pe săptămână. Umple-ţi inima cu sperantă şi energie pozitivă; nu va întarzia momentul în care îţi vei întâlni marea dragoste.


Mută 27 de obiecte din casă. Specialiştii ne recomandă să mutăm 27 de obiecte din locul lor, pentru a atrage norocul. Nu trebuie să fie neapărat modificari majore; poţi schimba locul în care ţii zaharul şi cafeaua, sau cărţile în bibliotecă.


Ascultă muzică bună. Specialiştii în feng shui fac referire aici la muzica motivaţională, de relaxare, sau orice tip de muzică menit să alunge influenţele negative. Chiar şi câteva minute pe zi sunt suficiente.


„Îţi doresc sănătate, fericire şi succes". Rosteşte aceste cuvinte de fiecare dată când întâlneşti pe cineva. Transformă-le într-o formulă de salut dacă vrei. Ai credinţa că acestea vor aduce sănătate, fericire şi succes tuturor celor din jurul tău şi inclusiv ţie.


Umple-ţi vasul cu zahăr. Dacă recipientul în care ţii zahărul nu este plin, ai grijă să-l umpli constant, întrucât acest lucru va atrage norocul.


Cum să găseşti un job nou. Dacă eşti în căutarea unui loc de muncă, adună 27 de obiecte pe care nu le mai foloseşti şi donează-le sau vinde-le. Asta va face loc noului în viaţa ta. În acelaşi timp ai grijă să faci exerciţii fizice zilnic, să mergi pe jos, să alergi, sau să mergi cu bicicleta.

 

 

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:50
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou