Andreea Marin sare în ajutorul femeilor abuzate

Ziarul Atac, 16 iunie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
andreea-marin-sare-in-ajutorul-femeilor-abuzate-41023-1.jpg

După succesul fenomenal al campaniei "Şcoala mamelor", fundaţia "Preţuieşte viaţa" demarează un nou proiect. Este vorba despre un program care vine în sprijinul victimelor violenţei domestice şi al persoanelor cu dizabilităţi.


Andreea Marin a explicat ce înseamnă acest nou proiect, cofinanţat de către Fondul Social European şi care este menit să fie un real sprijin pentru victimele violenţei domestice şi pentru persoanele cu dizabilităţi.


"Vrem să facem o treabă bună. În proiectul Scoala Mamelor am cunoscut, timp de trei ani şi jumătate, problemele miilor de românce care ne-au cerut sprijinul, dar nu am putut să o facem mai mult decât cu sfaturi juridice, profesionale... Acum vrem să facem mai mult. Vrem să îi ajutăm pe oamenii care trec prin violenţă domestică sau care au o dizabilitate că pot sta pe picioarele lor, că pot începe o viaţă nouă având o meserie. Vom organiza cursuri de organizare profesională între trei şi şase luni, pe 5 meserii. Oamenii aceştia vor avea burse de calificare de la Ministerul  Muncii.  Multe femei, care trec prin violenţă domestică, nu încep nici măcar demersurile pt o viaţă nouă pentru că le e teamă şi ruşine de cei din jur. Nu au un acoperiş deasupra capului, nu au un venit stabil.  Mai este important de ştiut faptul că există un telefon, 116 111, gratuit din Romtelecom si Cosmote, care are specialişti la celălalt capăt al firului şi care explică ce înseamnă acest proiect. Vrem ca prin acest proiect să facem treabă prin fapte, nu prin vorbe", a declarat Andreea Marin.


Andreea vorbește despre traumele suferite în căsnicia cu Ștefan Bănică
"Infidelitatea nu e un motiv de ajuns pentru divort. Sunt alte lucruri mult mai grave care pot insoti infidelitatea, sau care se pot intampla fara ea. De pilda agresivitatea, raspunsurile violente, reactiile necontrolate in fata copilului. As putea eu sa suport ideea ca fiica-mea, pe viitor, sa primeasca palme fara motiv? Mi-as reprosa daca s-ar intampla asa ceva, pentru simplu motiv ca am suportat la randul meu", spunea vedeta, anul trecut.


Proiect cofinanţat  de Fondul Social European. Printr-un simplu apel gratuit la 116111, de luni până duminică, oamenii cu astfel de probleme vor primi sprijin fără să ofere ceva în schimb.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
05:00
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou