Gabi Luncă: «Nu o iert pe Lori, legea va face dreptate!»

Anca Bratu, 12 mai 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
gabi-lunca-nu-o-iert-pe-lori-legea-va-face-dreptate-40139-1.jpg

Loredana Groza (44 de ani) s-a trezit, în urmă cu o lună, cu o invitaţie mai altfel, la tribunal.

Ea a înlemnit când a aflat că solista Gabi Luncă (75 de ani) îi cere drepturi de autor pentru piesa "Cip-cirip", pe care Lori a cântat-o, ani la rând, în concerte. Scandalul n-a putut fi stins nici de avocaţii celor două părţi.

Gabi Luncă nu vrea sub nici o formă să o ierte pe Loredana Groza că a înregistrat, în 2001, piesa "Cip-cirip", pe albumul "Agurida" şi că mulţi ani a cântat-o în concerte, fără acordul ei, aşa că îşi caută dreptatea în instanţă. Luna trecută a avut loc primul termen, dar magistraţii trebuie să analizeze bine cazul, pentru a da un verdict.

Nu de alta, dar Lori verificase încă din anul 2000 la Oficiul Român pentru Drepturi de Autor (ORDA) dacă melodia aparţine cuiva şi, cum n-a găsit nici un proprietar al cântecului, l-a inclus în repertoriul ei, fără dureri de cap.

Va dona banii celor oropsiţi de soartă

Numai că solista de muzică lăutărească se apără şi spune că nu era obligată să-şi protejeze creaţia, crezând că are dreptul să o facă oricând.
Avocaţii ambelor părţi au încercat în zadar să le împace, Gabi Luncă fiind de neclintit: "Nu mi-a cerut voie să-mi cânte piesa, că, dacă mă ruga, poate o lăsam. E munca mea, e creaţia mea, am compus- o acum aproape 40 de ani şi am înregistrat-o la ORDA în 2009. Mergem mai departe cu procesul, nu o iert, legea va face dreptate!", ne-a spus artista.

Aceasta intenţionează ca banii pe care îi va obţine de la pârâta marca VIP pentru drepturile de autor să îi doneze celor oropsiţi de soartă.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:38
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou