Preot pedepsit din cauza Biancăi Drăgușanu

Cristian Blănuţă, 4 octombrie 2013, Ora 10:55

  • print
  • |
preot-pedepsit-din-cauza-biancai-dragu-anu-34664-1.jpg

Preotul care a criticat-o pe Bianca Drăguşanu pentru cum se îmbracă a fost pedepsit de superiori. Părintele, revoltat de ţinutele vedetei, a mers inclusiv la emisiuni TV pentru a-și spune opiniile, lucru care i-a înfuriat şi mai tare pe mai marii bisericii. Drept sancţiune, a fost trimis să se reculeagă la mănăstire.

Cu câteva zile înainte de nunta Biancăi cu Victor Slav, preotul Cristian Pomohaci a fost invitat să vorbească despre refuzul bisericii de a-i cununa în restaurant, informează România TV. Iritat că vedeta TV s-a declarat o persoană credincioasă, preotul s-a luat de ţinuta Biancăi.
"E, întreb, într-o zi de post, în care trebuie să postim, indiferent că este Bianca Drăguşanu, te întreb, cum e ţinuta într-o zi de post? Ai vedea-o pe Maica Domnului umblând aşa?", s-a întrebat preotul Cristian Pomohaci.


Reacţia preotului a stârnit nemulţumirea superiorilor, cu atât mai mult cu cât Cristian Pomohaci nu este la prima abatere. Părintele a fost acuzat de-a lungul vremii că a ţinut exorcizări în biserica de la Mosuni, judeţul Mureş, şi că a creat în jurul său o adevărată sectă.
"M-am încadrat în acel grup, până când mi-am dat seama că este o sectă periculoasă pentru cultul ortodox, este de neacceptat aşa ceva. Am văzut acolo femei care se exorcizau, în viaţa mea nu am văzut aşa ceva", a spus un fost membru al sectei.

Şefii Bisericii i-au dat un avertisment şi au decis să îl trimită la Mânăstirea Afteia din judeţul Alba, pentru a se reculege. O nouă greşeală înseamnă excluderea din rândul preoţilor.

De altfel, Arhiepiscopia Ortodoxă din Alba Iulia a precizat că preotul Cristian Pomohaci a participat la emisiune pe propria răspundere, lucru pentru care va răspunde în faţa superiorilor.

 

EDITORIAL

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta

Atac la prostie si incompetenta De ce acest titlu de ziar, care, la o apreciere superficială, ar putea lăsa impresia că încalcă deontologia profesională. Deontologia jurnalistică. Nu ai voie să ataci persoane. Nimic  însă mai fals. Dimpotrivă! Publicaţia  relanseze presa adevărată, presa de informaţie şi atitudine, p ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:17
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou